XBLOG logo @2x

Η Google λανσάρει το νέο Gmail με νέα χρήσιμα χαρακτηριστικά

Η Google ξεκίνησε το παγκόσμιο λανσάρισμα της νέας έκδοσης του Gmail η οποία δεν διαθέτει μόνο ανανεωμένη εμφάνιση, αλλά και πρόσθετα χαρακτηριστικά που θα λατρέψουν οι επαγγελματίες και οι “βαριοί” χρήστες των emails.

Τα νέα χαρακτηριστικά έχουν να κάνουν με τη προστασία των δεδομένων και τη παραγωγικότητά σας. Συγκεκριμένα προστέθηκαν τα εξής:

  • Confidential Mode: Νέα λειτουργία που σας επιτρέπει να βάζετε ημερομηνία λήξης στο email έτσι ώστε οι παραλήπτες να μην μπορούν να το διαβάζουν, να το αντιγράψουν ή να το προωθήσουν σε άλλους μετά τη λήξη του.
  • Two-factor authentication (2FA): Προσθέστε προστασία δύο βημάτων σε εμπιστευτικά emails έτσι ώστε να μπορούν να τα διαβάζουν μόνο οι πιστοποιημένοι παραλήπτες.
  • Integrated Rights Management (IRM): Μοιράστε ρόλους σε διάφορους παραλήπτες του email για να μην γίνονται λάθη από αμέλεια. Για παράδειγμα οι διευθυντές μιας εταιρίας μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση στα email, ενώ οι νέοι εργαζόμενοι μπορούν μόνο να τα διαβάσουν (και όχι να τα προωθήσουν σε άλλους ή να τα εκτυπώσουν). Προφανέστατα θα μπορούν να γίνουν διαρροές (π.χ. τραβώντας screenshot), αλλά τα emails δεν θα στέλνονται σε λάθος άτομα από αμέλεια ή λάθος.
  • Email Snoozing: Τώρα μπορείτε να κάνετε snoozing (αναβολή) τα emails που θέλετε να δείτε-θυμηθείτε κάποια άλλη μέρα.
  • Email Nudging: Με τον νέο αλγόριθμο της Google, το Gmail μπορεί να καταλάβει ποια είναι τα σημαντικά emails σας, και αν έχετε ξεχάσει να απαντήσετε σε κάποιο θα σας εμφανίσει ειδοποίηση μετά από 2-3 μέρες.
  • Smart Replies: Απαντήστε σε emails με ένα κλικ με σχετικές φράσεις που εμφανίζονται αυτόματα κάτω από το email.
  • Στο Gmail app για κινητά θα σας εμφανίζεται ειδοποίηση για να κάνετε unsubscribe σε newsletters που δεν διαβάζετε.
  • Βελτιώθηκε ο αλγόριθμος που εντοπίζει τα phishing emails.
  • Προστέθηκε λειτουργία για χρήση του Gmail χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Όσον αφορά την εμφάνιση, σε γενικές γραμμές μοιάζει με το παλιό Gmail, όμως έχει μοντέρνα στοιχεία. Η σημαντικότερη αλλαγή στο περιβάλλον χρήσης αφορά τη νέα πλαϊνή μπάρα που θα βρείτε στα δεξιά του Gmail. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μπάρα έχετε πρόσβαση στο ημερολόγιο, τις σημειώσεις και τις υποχρεώσεις σας (to-do) χωρίς να φεύγετε από τα emails σας.

Το λανσάρισμα της νέας έκδοσης γίνεται σε στάδια, όμως για να το αποκτήσετε από τώρα αρκεί να μπείτε στο Gmail, να πατήσετε στο γρανάζι των ρυθμίσεων και να επιλέξετε το «Try the new Gmail».

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.