XBLOG logo @2x

Η Google εγκαταλείπει το Allo για κάτι καλύτερο

Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή μηνυμάτων Allo της Google, ήρθε η ώρα να βρείτε κάποιο… allo app επικοινωνίας. Ο Αμερικάνικος κολοσσός ανακοίνωσε τη παύση της ανάπτυξης του Allo έτσι ώστε να εστιάσουν στο Android Messages, την προ-επιλεγμένη εφαρμογή SMS μηνυμάτων για αρκετά Android κινητά.

Όπως αποκαλύπτει το The Verge, η Google θέλει να λανσάρει ένα χαρακτηριστικό που θα ονομάζεται «Chat» και θα βασίζεται στη τεχνολογία RCS (Rich Communication Services) μόλις τη λανσάρουν οι Αμερικάνικοι πάροχοι τηλεπικοινωνιών.

Με το «Chat» του Android Messages οι χρήστες θα επωφελούνται από χαρακτηριστικά που συναντάμε σε εφαρμογές όπως το Messenger και το Viber, συμπεριλαμβανομένης της ένδειξης ανάγνωσης μηνύματος, της ένδειξης συγγραφής μηνύματος, των ομαδικών συνομιλιών και την αποστολή εικόνων και βίντεο σε υψηλή ανάλυση. Τα μηνύματα του «Chat» δεν θα είναι κρυπτογραφημένα, άρα θα μπορούν να τα διαβάζουν οι αρχές, ενώ όσοι δεν έχουν συμβατή συσκευή ή δεν έχουν ενεργοποιήσει το χαρακτηριστικό θα λαμβάνουν απλά SMS μηνύματα.

Android Messages Group Chat Preview
Οι ομαδικές συνομιλίες στο Android Messages.

Με αυτή τη κίνηση η Google θέλει επιτέλους να ανταγωνιστεί το iMessage της Apple που είναι διαθέσιμο για χρόνια στα iPhone και λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο. Το iMessage έχει ήδη εδραιωθεί στη κοινότητα των iPhone και διαθέτει κάποια πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά από το επερχόμενο «Chat», όπως τη δυνατότητα ανεβάσματος όλων των μηνυμάτων στο cloud* και τον συγχρονισμό όλων των μηνυμάτων σε όλες τις Apple συσκευές σας (iPhone, iPad, iPod touch και Mac). Η Google θέλει να λύσει το τελευταίο πρόβλημα φτιάχνοντας έναν ιστότοπο που θα τον επισκέπτεστε από τον υπολογιστή σας και θα μπορείτε να ανταλλάζετε μηνύματα από εκεί.

Android Messages web client preview
Η web έκδοση του Android Messages.

Εάν είστε χρήστης του Allo θα μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή έως ότου μια μέρα η Google αποφασίσει να την καταργήσει. Το Duo, η εφαρμογή βίντεο-κλήσεων που λανσαρίστηκε παράλληλα με το Allo, φαίνεται ότι τα πηγαίνει καλά και η Google θα την κρατήσει.

*Η λειτουργία ονομάζεται «Messages on iCloud» και θα γίνει διαθέσιμη σε μελλοντική έκδοση του iOS.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.