XBLOG logo @2x

Η Apple κυκλοφόρησε τη πρώτη beta του iOS 11.4 – Τι νέο φέρνει;

Η Apple κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες τη τελική έκδοση του iOS 11.3 για όλους τους χρήστες και αμέσως άρχισε να δουλεύει στο iOS 11.4. Για να επιταχύνει τη δουλειά της, η εταιρία κυκλοφόρησε τη πρώτη beta έκδοση του 11.4 στους προγραμματιστές οι οποίοι θα δοκιμάσουν το λειτουργικό και θα αναφέρουν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Το iOS 11.4 ακούγεται σαν μεγάλη αναβάθμιση, αλλά στη πραγματικότητα διαθέτει μόνο τρία χαρακτηριστικά τα οποία δεν είναι καν καινούργια, καθώς η Apple δουλεύει πάνω σ’ αυτά από το καλοκαίρι που μας πέρασε. Συγκεκριμένα:

  • Messages στο iCloud. Αυτό το χαρακτηριστικό, αν επιλέξετε να ενεργοποιηθεί, ανεβάζει όλα τα μηνύματά σας στο iCloud και συγχρονίζει τις συνομιλίες σας (SMS και iMessage) σε όλες τις συσκευές σας. Έτσι, αν διαγράψετε ένα μήνυμα από το κινητό σας διαγράφεται αυτόματα και από τον υπολογιστή και το tablet σας. Η Apple το δοκίμαζε στη πρώτη beta του iOS 11 και έπειτα το διέγραψε στη τελική έκδοση, ύστερα το δοκίμαζε στη beta του 11.3 και τελικά το αφαίρεσε, και τώρα το δοκιμάζει ξανά.
  • AirPlay 2. Το AirPlay 2 παρουσιάστηκε στο WWDC 2017 το περασμένο καλοκαίρι και η Apple ακόμα το αναπτύσσει. Αυτό σας επιτρέπει να παίζετε μουσική σε συμβατά ηχεία που βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια, και επιπλέον μπορείτε να ελέγξετε την ένταση όλων των ηχείων από το Κέντρο Ελέγχου (Control Center).
  • Stereo Pairing. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό επανεμφανίστηκε στο iOS για να μπορείτε να συνδυάσετε δύο HomePod και να έχετε στέρεο ήχο. Δυστυχώς οι χρήστες δεν μπορούν να το δοκιμάσουν ακόμα.

Πέρα από τις παραπάνω προσθήκες δεν έχει αλλάξει τίποτα άλλο στο λειτουργικό σύστημα – τουλάχιστον τίποτα που να μπορεί να δει ο τελικός χρήστης… Το iOS 11.4 αναμένεται να κυκλοφορήσει στους χρήστες τον Ιούνιο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.