XBLOG logo @2x

Google Maps: Βρείτε τον δρόμο με τη βοήθεια του ψηφιακού σας “κατοικίδιου”

Η Google παρουσίασε στο συνέδριο προγραμματιστών I/O 2018 τη νέα έκδοση του Google Maps που γίνεται πιο προσωπική από ποτέ, ενώ παράλληλα βασίζεται στην επαυξημένη πραγματικότητα για να σας βοηθήσει να βρείτε τον δρόμο σας με ευκολία.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που θα βρείτε στο νέο Google Maps είναι στη καρτέλα “Explore.” Η συγκεκριμένη καρτέλα έχει επανασχεδιαστεί έτσι ώστε να εμφανίζει οτιδήποτε καινούργιο και ενδιαφέρον στο μέρος που βρίσκεστε, όπως νέα εστιατόρια, τρέχουσες εκδηλώσεις και μνημεία. Ακόμη, θα υπάρχουν λίστες με δημοφιλείς προορισμούς οι οποίες θα εμφανίζουν προτάσεις που έχουν υποβάλει οι τοπικοί ειδικοί αλλά και η Google με βάση τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα του χρήστη.

Η νέα καρτέλα Explore

Όπως και με τα υπόλοιπα προϊόντα-υπηρεσίες της Google, έτσι και το Maps καταγράφει το κάθε βήμα σας. Με βάση αυτά τα δεδομένα η Google ξέρει πόσες φορές έχετε επισκεφτεί ένα μέρος και θα μπορεί να σας προτείνει άλλα μέρη που μπορεί να σας αρέσουν. Βεβαίως, με τη πάροδο του χρόνου αυτές οι λίστες θα μεταβάλλονται τακτικά, ανάλογα με τις συνήθειες του χρήστη.

Προτεινόμενο εστιατόρια με βάση το προφίλ του χρήστη

Η επόμενη καρτέλα που έχει ανανεωθεί είναι η “For You”. Σε αυτήν θα μπορείτε να διαβάσετε τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή που βρίσκετε και να αποθηκεύσετε τις δραστηριότητες που θέλετε να πραγματοποιήσετε (π.χ. να επισκεφτείτε ένα μουσείο).

Ακόμη, στο νέο Google Maps θα μπορείτε να δημιουργείτε λίστες και να τις μοιραστείτε με φίλους σας, οι οποίοι θα μπορούν μετά να προσθέσουν και αυτοί δικές τους προτάσεις ή και να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους μέρη. Για παράδειγμα, πριν πάτε διακοπές με τους φίλους σας, θα μπορείτε να φτιάξετε μια λίστα με τα τοπικά μαγαζιά ή παραλίες και να αποφασίσετε ποια θα επισκεφτείτε.

Δημιουργία λίστας

Τέλος, η Google παρουσίασε το σύστημα VPS (Visual Positioning System). Το VPS χρησιμοποιεί τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας για τη πλοήγησή σας στη πόλη. Την επόμενη φορά που θέλετε να πάτε σε ένα μέρος και ενεργοποιήσετε το VPS θα δείτε ένα μεγάλο βέλος στην οθόνη του κινητού που σας δείχνει σε ποιον δρόμο πρέπει να στρίψετε, καθώς και πληροφορίες για μαγαζιά που υπάρχουν τριγύρω σας. Δίπλα σας θα βρείτε και το νέο σας ψηφιακό “κατοικίδιο”, μια αλεπού, που θα σας δείχνει τον δρόμο.

Οι παραπάνω αλλαγές θα ενσωματωθούν στο Google Maps μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.