XBLOG logo @2x

Όλα τα κινητά με 5G που ανακοινώθηκαν στο MWC 2019

“Το 5G είναι εδώ” είναι το μήνυμα που έστειλαν οι εταιρίες στην έκθεση τεχνολογίας MWC 2019 που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη. Χάρη στις προσπάθειες των εταιριών, όπως της Qualcomm που βγάζει 5G modem για κινητά και των παρόχων που ετοιμάζουν τα 5G δίκτυα, μεταβαίνουμε σε μια νέα ψηφιακή εποχή με τεράστιες και στιγμιαίες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.

Οι πάροχοι στις μεγάλες πόλεις δουλεύουν μανιωδώς για να στήσουν ένα λειτουργικό δίκτυο 5G όσο πιο σύντομα γίνεται, αλλά θα χρειαστούν ακόμα μήνες για να ολοκληρωθούν οι εργασίες καθώς το 5G είναι μία νέα τεχνολογία που χρειάζεται πάρα πολλές κεραίες για να λειτουργήσει. Στην Ελλάδα έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες για την ανάπτυξη ενός τέτοιου δικτύου στη Καλαμάτα.

Παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν υπάρχουν έτοιμα δίκτυα 5G που να μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες, οι μεγαλύτερες κατασκευάστριες παρουσίασαν από τώρα τα πρώτα τους κινητά με υποστήριξη 5G στην έκθεση MWC 2019. Ας τα δούμε.

HUAWEI MATE X

HUAWEI Mate X

Το Mate X είναι το φουτουριστικό αναδιπλώμενο smartphone-tablet της Huawei και δεν θα μπορούσε να μην είχε υποστήριξη 5G. Η συσκευή χρησιμοποιεί το modem Balong 5000 5G που έχει φτιάξει η ίδια η κινέζικη εταιρία και είναι συμβατό με τα φάσματα mmWave και sub-6GHz.

Το Huawei Mate X θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο με κόστος €2,299. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

XIAOMI MI MIX 3

Xiaomi Mi Mix 3

Το Xiaomi Mi Mix 3 ανακοινώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα και ομορφότερα κινητά των Κινέζων, αφού διαθέτει μια πλήρης full HD OLED οθόνη 6.4-ιντσών και ένα συρόμενο μηχανισμό που κρύβει την εμπρόσθια κάμερα.

Η εταιρία τώρα ανακοίνωσε την παραλλαγή του που υποστηρίζει δίκτυα 5G. Αυτή η έκδοση εξοπλίζεται με τον επεξεργαστή Snapdragon 855 (αντί για τον 845) και θα κυκλοφορήσει τον Μάιο με κόστος €599.

LG V50 THINQ

LG V50 ThinQ

Στην MWC 2019 η LG παρουσίασε δύο ναυαρχίδες: το LG G8 και το LG V50. Η εταιρία αναφέρει ότι από εδώ και πέρα η σειρά G θα περιλαμβάνει ναυαρχίδες με… 4G και η σειρά V θα έχει κινητά με υποστήριξη δικτύων 5G.

Το LG V50 ThinQ μπορείτε να καταλάβετε ότι είναι 5G επειδή έχει ένα φωτιζόμενο “5G“ λογότυπο στη πλάτη του. Στη πράξη είναι ένα V40 με τον νέο επεξεργαστή Snapdragon 855 και μεγαλύτερη μπαταρία (4,000mAh). Είναι επίσης λίγο πιο χοντρό εξαιτίας των κεραιών 5G μέσα του.

Η LG ισχυρίζεται ότι το V50 θα είναι έτοιμο να βγει στην αγορά τον Μάρτιο, αλλά το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει εξαρτάται από τους παρόχους. Δεν γνωρίζουμε τη τιμή του.

SAMSUNG GALAXY S10 5G

Samsung Galaxy S10 5G MWC 2019

Η Samsung πάντα δουλεύει για να υιοθετεί πρώτη τις νέες τεχνολογίες, και για αυτό δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω σε αυτόν τον αγώνα. Το Galaxy S10 5G είναι το τέταρτο μέλος της σειράς S10 και σε σχέση με τα άλλα τρία έχει μεγαλύτερη οθόνη (6.7-ιντσών), μεγαλύτερη μπαταρία (4,500mAh) και μια έξτρα κάμερα μπροστά και πίσω για μια καλύτερη AR εμπειρία. Το μόνο που απουσιάζει σε σχέση με τα άλλα τρία S10 είναι η υποδοχή για κάρτες microSD (επειδή μάλλον οι κεραίες του 5G πιάνουν περισσότερο χώρο μέσα του).

Το Galaxy S10 5G θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο μισό του 2019, αποκλειστικά στο δίκτυο της Verizon στις ΗΠΑ.

ZTE AXON 10 PRO 5G

ZTE Axon 10 Pro 5G

Το ZTE Axon 10 Pro 5G πέρασε απαρατήρητο αλλά είναι ένα εξίσου μοντέρνο και ικανό μοντέλο όπως και τα προαναφερόμενα. Διαθέτει 6.47-ιντσών 1080p OLED οθόνη με teardrop notch, 6 GB μνήμη RAM, μπαταρία 4,000 mAh και φυσικά το chip Snapdragon 855 που έχει το κατάλληλο modem για το 5G. Και αυτό θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο μισό του 2019, με άγνωστη προς το παρόν τιμή.

ALCATEL 7 5G

Alcatel 7 5G hands on

Η Alcatel είναι ένα brand της Κινέζικης TCL με οικονομικά μοντέλα, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους Κινέζους να φτιάξουν μια πραγματική ναυαρχίδα με υποστήριξη 5G. Το Alcatel 7 5G -που δεν έχει καμία σχέση με το περσινό… Alcatel 7- διαθέτει 6.5-ιντσών οθόνη, 6 GB μνήμη RAM, μπαταρία 4,000 mAh και το chipset Snapdragon 855.

Η εταιρία σκοπεύει να το λανσάρει προς το τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου. Δεδομένης της φήμης της Alcatel αναμένουμε το Alcatel 7 5G να είναι το φθηνότερο 5G smartphone.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ONEPLUS 5G

OnePlus 5G prototype hands on

Η OnePlus ταξίδεψε στη Βαρκελώνη με σκοπό να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο μοντέλο, και όχι την επόμενη πρότασή της. Το συγκεκριμένο κινητό φορούσε θήκη και ήταν τοποθετημένο σε ένα πλαστικό πλαίσιο. Η εταιρία έκανε μια επίδειξη για το πόσο γρήγορα φορτώνει ένα παιχνίδι (streaming) μέσω της cloud υπηρεσίας Shadow μέσω 5G.

Το κινητό θα κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους με τιμή που θα αγγίζει τα 900€. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της OnePlus δεν επιβεβαίωσε τη τιμή του αλλά είχε δηλώσει πρόσφατα ότι οι εκδόσεις των κινητών με 5G αρχικά θα κοστίζουν $200 και $300 παραπάνω από τις αντίστοιχες με 4G.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ OPPO 5G

Oppo 5G prototype hands on

Η ίδια ακριβώς ιστορία και με την Oppo, την αδερφική εταιρία της OnePlus. Το πρωτότυπο ήταν μέσα σε μια θήκη και έπαιζε παιχνίδια από το Shadow. Το CNET αναφέρει ότι το κινητό θα τροφοδοτείται από το Snapdragon 855 και θα εξοπλίζεται με το modem X50.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ SONY 5G

Sony 5G prototype hands on

Τέλος, η Sony έφερε και αυτή ένα πρωτότυπο μοντέλο στην MWC 2019 για να μας δείξει τις ταχύτητες του 5G κάνοντας streaming 4K περιεχόμενο. Σύμφωνα με το Pocket-Lint, το κινητό έχει την κωδική ονομασία AG-1 και ένας εκπρόσωπος της Qualcomm επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιεί το modem X55. Το κινητό φαίνεται επίσης να έχει ultrawide οθόνη με αναλογία 21:9 όπως η ναυαρχίδα Xperia 1.

Οι Γιαπωνέζοι δεν αποκάλυψαν την ημερομηνία κυκλοφορίας ή τη τιμή.

BONUS: HTC 5G HUB

HTC 5G Hub

Η HTC πήγε και αυτή στην έκθεση αλλά χωρίς κινητό. Η εταιρία παρουσίασε “το πρώτο 5G smart hub στον κόσμο για το σπίτι και την επιχείρηση“ που σας επιτρέπει να έχει μια έξυπνη οθόνη-router όπου και αν πάτε. Βασίζεται στο modem Snapdragon X50 και έχει μια οθόνη 5-ιντσών για να βλέπετε διάφορες πληροφορίες. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το HTC 5G HUB στο σχετικό μας άρθρο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.