XBLOG logo @2x

Η Apple πατένταρε έναν αισθητήρα αποτυπωμάτων στο κουμπί ενέργειας

Ίσως το πιο μεγάλο αναπάντητο ερώτημα σχετικά με το επερχόμενο iPhone 8 είναι πού θα τοποθετήσει η Apple τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID. Μερικοί πιστεύουν ότι θα βρίσκεται μέσα στην οθόνη (έχουν πατεντάρει την τεχνολογία), ενώ άλλοι λένε ότι θα μεταφερθεί στο πίσω μέρος. Η ιδανικότερη τοποθέτηση θα ήταν μέσα στην οθόνη, αλλά η Apple ίσως να μην έχει την τεχνογνωσία ή τον χρόνο για να τα καταφέρει. Τώρα εμφανίστηκε και μια τρίτη πιθανότητα.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό, η Apple είχε καταθέσει για έγκριση μια πατέντα το 2015 η οποία περιγράφει πώς μπορεί να τοποθετηθεί ένας αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο κουμπί ενέργειας. Η πατέντα αυτή κατατέθηκε λίγους μήνες πριν ανακοινωθεί επίσημα το Xperia Z5 από τη Sony, το πρώτο κινητό της εταιρίας με αισθητήρα δαχτυλικών στο κουμπί ενέργειας, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι κάποια από αυτές τις δύο αντέγραψε την άλλη.

Apple Touch ID on power button patent
Η πατέντα.

Στα δείγματα που που κατέθεσε η Apple μαζί με τη πατέντα, φαίνεται ότι ο αισθητήρας έχει τοποθετηθεί στο πάνω μέρος του κινητού, μέσα στο κουμπί ενέργειας. Ωστόσο, στη περιγραφή αναγράφεται ότι μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κουμπί (αν και δεν έχει λογική αν τοποθετηθεί στα κουμπιά ήχου ή σίγασης του iPhone). Ο αισθητήρας θα μπορεί να καλυφθεί από -λεπτό- προστατευτικό γυαλί ή ζαφείρι για να μην γρατζουνίζεται.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Sony δεν ενσωματώνει τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο Xperia Z5 για τις ΗΠΑ, οπότε η Apple δεν θα μπορέσει να της κάνει μήνυση.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.