XBLOG logo @2x

Η Apple επιβεβαίωσε ότι εργάζεται επάνω σε αυτοκίνητα

Για πάρα πολύ καιρό ακούγαμε ότι η Apple εργάζεται επάνω στο δικό της αυτοκίνητο, και τώρα έχουμε επιτέλους επίσημη επιβεβαίωση.

Όπως αποκάλυψε στο Bloomberg ο Tim Cook, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, η Αμερικάνικη κατασκευάστρια εργάζεται επάνω σε λογισμικό που θα μπορεί να πουληθεί σε κατασκευάστριες αυτοκινήτων, και όχι σε ένα δικό της αμάξι. Παλιότερες φήμες ισχυρίζονταν πως η Apple αναπτύσσει το δικό της αμάξι αλλά αυτές διαψεύσθηκαν.

Ο Cook αναφέρει ότι η αυτόνομη οδήγηση, τα ηλεκτρικά οχήματα και οι υπηρεσίες συνεπιβατισμού είναι η νέα μόδα στην αγορά των αυτοκινήτων. Η Apple δουλεύει επάνω σε λογισμικό για αυτόνομα αυτοκίνητα (δηλ. οδηγούν από μόνα τους) και αυτό το εγχείρημα είναι το πιο δύσκολο project τεχνητής νοημοσύνης της εταιρίας, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η Tim Cook δήλωσε:

«Η αυτονομία είναι κάτι για το οποίο είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, αλλά θα δούμε που θα μας οδηγήσει. Από πλευράς προϊόντος δεν λέμε τι ακριβώς θα κάνουμε, αλλά λέμε άμεσα ότι θα είναι μια βασική τεχνολογία, την οποία θεωρούμε πολύ σημαντική.»

Ένας βασικός ανταγωνιστής της Αpple θα είναι η Waymo, δηλαδή η θυγατρική της Alphabet (Google) που και αυτή αρχικά δημιούργησε ολόκληρα αυτόνομα αυτοκίνητα αλλά πλέον έχει στραφεί στο λογισμικό τους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.