XBLOG logo @2x

Τα νέα iPad Pro είναι εξίσου δυνατά με τα MacBook Pro

Τα νέα iPad Pro της Apple, και ειδικά το μοντέλο με την 10,5″ οθόνη, έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές από πολλά blogs. Πως όμως αντιστέκονται απέναντι στα MacBook Pro, τώρα που η Apple αναφέρει ότι μπορούν να αντικαταστήσουν τα PC;

Την δοκιμή αυτή πραγματοποίησε η ιστοσελίδα Bare Feats που ασχολείται με τέτοια πράγματα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα iPad Pro δεν είναι και τόσο πίσω σε ισχύ από τα MacBook Pro 13.3”. Για τις μετρήσεις χρησιμοποίησαν τέσσερα iPad Pro και τέσσερα MacBook Pro (του 2016 και του 2017) με Touch Bar, Intel Core i7 επεξεργαστές, 16 GB RAM και Intel μονάδες γραφικών.


Διαβάστε επίσης: Apple: Οι τιμές των νέων iPad Pro 10.5” και 12.9″ στην Ελλάδα


Οι μετρήσεις έγιναν με τη χρήση των εφαρμογών Geekbench 4 και GFXBench, δίνοντας βάση στη μονάδα γραφικών και στην απόδοση των γραφικών. Σε μετρήσεις μονού πυρήνα, τα MacBook Pro του 2017 νίκησαν τα iPad, με το 10.5” μοντέλο να έρχεται δεύτερο και τρίτο το 12.9” μοντέλο. Σε μετρήσεις πολλαπλών πυρήνων, τα MacBook Pro του 2017 βγήκαν πάλι νικητές με βαθμολόγια 10.261 πόντους. Το iPad Pro 10.5” σε αυτή τη δοκιμασία συγκέντρωσε 9,332 πόντους. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι τα iPad Pro στις ίδιες δοκιμές ξεπέρασαν τα MacBook Pro του 2016.

Τέλος, τα νέα iPad βγήκαν νικητές και στις δοκιμές που αφορούσαν την Metal GPU.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.