XBLOG logo @2x

Apple HomePod teardown: Το iFixit αποκαλύπτει το εσωτερικό του ηχείου

Η Apple κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες το έξυπνο ηχείο HomePod και έχει λάβει τα καλύτερα σχόλια για τον ήχο του από τους reviewers. Σήμερα έφτασε και η μέρα για να μάθουμε πως είναι πραγματικά από μέσα, καθώς και πόσο εύκολο είναι στην επισκευή.

Το teardown της συσκευής έγινε από τους επαγγελματίες της iFixit οι οποίοι κάθε φορά που βγαίνει ένα “καυτό” προϊόν το αγοράζουν πρώτοι και το αποσυναρμολογούν για χάρη μας. Σύμφωνα με αυτούς, απαιτούνται 19 βήματα για να “λύσετε” το μινιμαλιστικό ηχείο της Apple και είναι εξαιρετικά δύσκολο, σχεδόν απίθανο, να το επισκευάσετε. Για αυτό το λόγο του βάζουν 1 στα 10 στη βαθμολογία επιδιόρθωσης, μια οριακά καλύτερη βαθμολογία από το «τερατούργημα» της Microsoft.

Η Apple για να επισκευάσει το HomePod ζητάει $279 στις ΗΠΑ, δηλαδή το 80% της τιμής για να αγοράσετε ένα νέο μοντέλο, και το iFixit εξηγεί γιατί.

Για να αποσυναρμολογήσετε το ηχείο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πιστόλι θερμού αέρος για να ξεκολλήσετε το πλαστικό κομμάτι στο μέρος της συσκευής και ένα μαχαίρι για να κόψετε το ύφασμα που το περιτριγυρίζει. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά το κόψιμο ανακάλυψαν ένα κορδόνι που λογικά επιτρέπει την αφαίρεση του υφάσματος χωρίς να το καταστρέψετε.

Αν, σαν fan της Apple, το προηγούμενο κομμάτι με το μαχαίρι σας τρόμαξε τότε δεν πρέπει να μάθετε τη συνέχεια: για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα θα πρέπει να πάρετε ένα πριόνι και να κόψετε το ηχείο στη μέση!

Μόλις η ομάδα του iFixit κατάφερε να δει το πραγματικό hardware του HomePod ανακάλυψε ότι έχει ένα τεράστιο -για το μέγεθος του- μαγνήτη στο woofer, τα επτά tweeter έχουν μεγάφωνα για καλύτερες επιδόσεις και έχει εξαρτήματα που μειώνουν τη πίεση του ήχου για να αποτραπεί η στρέβλωση του ήχου.

Δυστυχώς τα περισσότερα κομμάτια του ηχείου είναι κολλημένα και εφόσον απαιτούνται μαχαίρια και πριόνια για να το ανοίξετε, καταλαβαίνετε ότι δεν είναι σχεδιασμένο για να επισκευάζεται.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.