XBLOG logo @2x

iFixit: Το Surface Laptop είναι ένα τερατούργημα – δεν επισκευάζεται

Το πρώτο laptop της Microsoft, το Surface Laptop, είτε θα το αγαπήσεις είτε θα σου περάσει απαρατήρητο. Παρότι είναι δυνατό, όμορφο και μεταφέρεται εύκολα, είναι σχεδιασμένο για τα Windows 10 S που δεν κάνουν για όλους. Και το χειρότερο; Άμα πάθει κάτι δεν επισκευάζεται.

Σύμφωνα με τους ειδικούς στις αποσυναρμολογήσεις συσκευών στο iFixit, το Surface Laptop είναι ένα «τερατούργημα γεμάτο κόλλα.» Καταρχάς δεν υπάρχουν βίδες που να κρατάνε το σασί, οπότε οι τεχνικοί έπρεπε να κόψουν το υλικό Alcantara για να φτάσουν στο εσωτερικό του laptop. Για την αφαίρεση του Alcantara πρέπει να το σκίσετε, που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επισκευάσετε το laptop χωρίς να χαλάσετε την εμφάνισή του.

Στο εσωτερικό του Surface Laptop όλα τα κομμάτια είναι εξίσου δύσκολο να αφαιρεθούν. Το πληκτρολόγιο είναι κολλημένο, η μητρική είναι καλυμμένη με προστατικά, και η μπαταρία είναι κολλημένη και δεν βγάλει αν δεν αφαιρέσετε τα πάντα από πάνω του. Φυσικά, όπως και σε άλλα ultrabooks, ο επεξεργαστής, η RAM και ο δίσκος είναι κολλημένα επάνω στη μητρική, οπότε αν χαλάσουν πρέπει να πετάξετε το laptop.

Όπως καταλαβαίνετε το Surface Laptop δεν έχει σχεδιαστεί για να επισκευάζεται. Άμα χαλάσει θα πρέπει να αλλάξετε και την μητρική και το πληκτρολόγιο – ή απλά να αγοράσετε ένα νέο. Για αυτό το λόγο το iFixit έβαλε βαθμό 0/10.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.