XBLOG logo @2x

Η Apple θα κυκλοφορεί μεγάλες αναβαθμίσεις στο iOS ανά δύο χρόνια

Το iOS 11 ήταν μια τεράστια αναβάθμιση για τη πλατφόρμα φορητών συσκευών της Apple, όμως μέχρι και σήμερα, και παρά τα κάμποσα updates, υπάρχουν bugs που πρέπει να διορθωθούν. Η Apple, όπως και ο κόσμος, το μισεί αυτό και για αυτό θα αλλάξει στρατηγική. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Apple θα αρχίσει κυκλοφορεί μεγάλες αναβαθμίσεις στο iOS ανά δύο χρόνια έτσι ώστε να έχουν χρόνο να αναπτύσσουν σωστά τα νέα χαρακτηριστικά και να λανσάρουν εκδόσεις με όσο το δυνατόν λιγότερα bugs μπορούν.

Αυτή η απόφαση λέγεται ότι λήφθηκε από τον Craig Federighi, τον επικεφαλής του λογισμικού της Apple, σε ένα meeting τον Ιανουάριο. Η Apple δεν το έχει ανακοινώσει επίσημα, επειδή αν το έκανε ουσιαστικά θα παραδεχόταν ότι το iΟS 11 εξακολουθεί να έχει bugs και είναι μία από τις λιγότερο αξιόπιστες εκδόσεις που έχει κυκλοφορήσει.


Δείτε επίσης: Three Minutes: Μια ταινία μικρού μήκους γυρισμένη με iPhone X


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το iOS 12 θα διαθέτει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που θα επιτρέπει σε μία εφαρμογή να δουλεύει και στο iΟS και στο macOS, ένα νέο εργαλείο με τίτλο Digital Health που θα επιτρέπει στους γονείς να βλέπουν πώς χρησιμοποιούν το κινητό τα παιδιά τους, βελτιώσεις στο Animoji για υποστήριξη στο iPad Pro (λέγεται ότι το επόμενο θα έχει Face ID) και πιθανόν υποστήριξη του Animoji στο FaceTime.

Ωστόσο, οι σημαντικότερες αλλαγές στο iOS 12 φαίνεται ότι αναβλήθηκαν και μάλλον δεν θα τις δούμε φέτος. Φημολογείται ότι θα επανασχεδιάσουν την αρχική οθόνη του iPhone, θα βάλουν υποστήριξη CarPlay για τα iPad και στη νέα εφαρμογή φωτογραφιών θα προτείνονται φωτογραφίες.

Λογικά θα μάθουμε περισσότερα στην έκθεση WWDC 2018 όταν ανακοινώσουν το iOS 12.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.