XBLOG logo @2x

Η Apple στρέφεται στην υγεία και ανοίγει τις δικές της κλινικές

Η Apple ετοιμάζεται να ανοίξει τις πρώτες της ιατρικές κλινικές για να παρέχει υγειονομική περίθαλψη στους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους στο Cupertino αυτή την άνοιξη, σύμφωνα με μια αναφορά του CNBC. Αυτή τη στιγμή η εταιρία έχει ένα κέντρο ευεξίας (Wellness Center) στα κεντρικά της γραφεία στο Cupertino στο οποίο δουλεύουν μερικοί γιατροί, παθολόγοι, διαιτολόγοι και φυσιοθεραπευτές.

Η κλινική ονομάζεται AC Wellness και έχει ήδη το δικό της site. Θα ιδρυθούν δύο κλινικές στη Santa Clara, και η AC Wellness έχει ήδη αναρτήσει αγγελίες για να βρει γιατρούς, νοσηλευτές και έναν προπονητή. Επιπλέον, η Apple ψάχνει σχεδιαστές κλινικών προγραμμάτων που θα φτιάξουν προγράμματα για να αποτρέπουν τις ασθένειες και να προωθούν υγιεινούς τρόπους ζωής στους εργαζομένους της εταιρίας.

AC Wellness by Apple
Screenshot από το site.

Τέλος, η Apple θα χρησιμοποιήσει τις κλινικές για να διεξάγει δοκιμές για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες υγείας που αναπτύσσει. Από τότε που η εταιρία λάνσαρε το Apple Watch έχει εστιάσει πάρα πολύ στην υγεία και έχει συνεργαστεί με διάφορους έτσι ώστε να βελτιώσει τις λύσεις της — για παράδειγμα πρόσφατα δημοσίευσε μια έκθεση σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ που αφορά τους ασυνήθιστους καρδιακούς παλμούς (κατέγραφαν τα δεδομένα με τη βοήθεια του Apple Watch).

Η Apple δεν είναι πάντως η μόνη εταιρία τεχνολογίας που ασχολείται με την υγεία. Τον προηγούμενο μήνα η Amazon ανακοίνωσε ότι δημιουργεί τη δική της κλινική σε συνεργασία με τις Berkshire Hathaway και JPMorgan Chase για τους υπαλλήλους και τις οικογένειες αυτών των τριών εταιρίων.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.