XBLOG logo @2x

Τι θα ανακοινώσει η Apple στις 27 Οκτωβρίου;

Λίγες ώρες πριν οι Έλληνες αρχίσουν να γιορτάζουν την επέτειο του «ΌΧΙ,» ο CEO της Apple Tim Cook και η ομάδα του θα αποκαλύψουν στον κόσμο τα νέα προϊόντα τους. Η εικόνα που έχει δημοσιεύσει η εταιρία δεν αποκαλύπτει τίποτα, όμως οι φήμες που υπάρχουν γύρω από το event είναι πολλές και λίγο-πολύ γνωρίζουμε τι έχει να μας παρουσιάσει η εταιρία του Steve Jobs.

Όλες οι φήμες αναφέρουν ότι η εκδήλωση θα αφορά τη νέα γενιά υπολογιστών Mac, και δεν πρόκειται να δούμε κανένα άλλο προϊόν εκείνη τη μέρα επειδή τα iPhone 7 κυκλοφόρησαν ένα μήνα πριν μαζί με τα νέα Apple Watch, τα iPad θα ανανεωθούν στις αρχές του 2017 και τα… iPod απλά έχουν πεθάνει – μάλιστα στις 23 Οκτωβρίου είχαν και τα γενέθλιά τους.

MacBook Pro

Apple MacBook Pro

Το MacBook Pro είναι αυτό, που σύμφωνα με τις φήμες, η Apple θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση και θα δούμε πολλές σημαντικές αλλαγές. Η κυριότερη αλλαγή είναι η αντικατάσταση της γραμμής κουμπιών Fn στο πληκτρολόγιο με μια οθόνη αφής τύπου OLED. Η οθόνη αυτή θα μπορεί να εμφανίζει συντομεύσεις για διάφορες εφαρμογές. Για παράδειγμα, άμα ακούτε μουσική με το iTunes ή το Spotify θα σας εμφανίζει τα κουμπιά διαχείρισης της μουσικής και της έντασης του ήχου, ενώ άμα είστε στο Adobe Photoshop θα μπορεί να σας εμφανίζει συντομεύσεις. Είμαστε σίγουροι ότι με την πάροδο του χρόνο θα κυκλοφορήσουν πάρα πολλές εφαρμογές που θα εκμεταλλεύονται την οθόνη αυτή για να προσθέσουν χρήσιμα χαρακτηριστικά στο Mac.

Δείτε ένα ενδιαφέρον concept εδώ.

Μια δεύτερη σημαντική αλλαγή θα είναι η αντικατάσταση της θύρας φόρτισης MagSafe της Apple με μία θύρα USB Type-C όπως στο MacBook, σύμφωνα με τον διάσημο αναλυτή Ming-Chi Kuo της KGI. Ο ίδιος καθησυχάζει τους fans ότι η εταιρία μπορεί να ενσωματώνει μια θύρα παρόμοια με την MagSafe, δηλαδή θα χρησιμοποιεί μαγνήτες για να “κουμπώνει” και να αφαιρείται ο φορτιστής με άνεση.

Τέλος, η τρίτη σημαντική προσθήκη είναι του TouchID. Αν οι φήμες αληθεύουν, η Apple θα τοποθετήσει έναν αισθητήρα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων τον οποίο θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να ξεκλειδώνετε το Mac σας, με ασφάλεια και χωρίς κωδικούς πρόσβασης. Όπως είναι αναμενόμενο, η αμερικάνικη εταιρία θα δώσει την δυνατότητα στους τρίτους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τον αισθητήρα για το ξεκλείδωμα εφαρμογών με ευαίσθητες πληροφορίες, όπως εφαρμογές με κωδικούς, σημειωματάριο ή app για την καταγραφή των οικονομικών σας. Επιπλέον, χάρη στο macOS Sierra και τις εξελιγμένες δυνατότητές του, θα μπορείτε να πραγματοποιείτε αγορές μέσω του Safari και του TouchID για μέγιστη ασφάλεια και άνεση, αφού το λειτουργικό μπορεί να αποθηκεύει τα στοιχεία της κάρτας σας και να τα εισάγει στις σελίδες που τα ζητάνε για τις αγορές σας.

Φυσικά, η Apple αναμένεται να κάνει και τις συνηθισμένες αναβαθμίσεις στο hardware του MacBook Pro. Τα νέα μοντέλα θα έρχονται με έως 2 TB SSD δίσκο και με τους παρακάτω επεξεργαστές:

  • Core i7-6770HQ: A 2.6GHz τετραπύρηνος
  • Core i7-6870HQ: A 2.7GHz τετραπύρηνος
  • Core i7-6970HQ: A 2.8GHz τετραπύρηνος

Δείτε τις πρώτες εικόνες του νέου MacBook Pro που διέρρευσαν.

Το καινούργιο MacBook Pro δεν θα μπορεί να είναι τόσο γρήγορο όσο το gaming laptop Blade Pro της Razer το οποίο με $3,699 προσφέρει Intel Core i7-6700HQ επεξεργαστή, Nvidia GeForce GTX 1080 κάρτα γραφικών και 32 GB μνήμη RAM, αλλά για τους γραφίστες και τους προγραμματιστές που προορίζεται κυρίως είναι αρκετά δυνατό.

MacBook Air

New Apple MacBook Air

Για το MacBook Air το τοπίο είναι θολό. Αν και από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά δεν έχει δει σημαντικές αλλαγές στο design του, δεν υπάρχουν πληροφορίες για ανασχεδιασμό του. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι θα δούμε ένα νέο 13-ιντσών μοντέλο -ίσως και λίγο μεγαλύτερο,- με θύρα USB Type-C όπως και στα MacBook και MacBook Pro, και ο αναλυτής Ming-Chi Kuo πιστεύει ότι ίσως είναι λίγο πιο δυνατό από το MacBook του 2015 για να “χτυπήσει” τα laptops των ~€1,000. Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν ότι η Apple δεν θα φάει καν τον χρόνο της στη σκηνή για μια μικρή αναβάθμιση που μπορεί να ανακοινωθεί και μέσω δελτίου τύπου.

MacBook

Apple family 2016

Το MacBook δεν αναμένεται να ανανεωθεί τώρα. Η Apple το αναβάθμισε τελευταία φορά τον Απρίλιο βάζοντάς του νέους επεξεργαστές και γρηγορότερο PCI Express bus για καλύτερες επιδόσεις.

iMac

Apple iMac Retina 5K

Και εδώ δεν περιμένουμε τίποτα “τρελό.” Το μόνο που έχει ακουστεί είναι ότι θα αποκτήσουν ενσωματωμένες κάρτες γραφικών της AMD. Επίσης μπορεί να αναβαθμιστεί το hardware τους για να μπορούν να ανταγωνίζονται τα σημερινά PC, καθώς και την απάντηση της Microsoft στα iMac. Το design τους δεν χρειάζεται ανανέωση ακόμα, και εφόσον δεν έχουμε ακούσει σχετικές φήμες, δεν περιμένουμε καμία αλλαγή.

Mac Pro

Apple Mac Pro (2013)

Αν και το Mac Pro θα έπρεπε να αποκτήσει ένα πιο ανταγωνιστικό hardware, δεδομένου μάλιστα ότι κοστίζει όσο ένα αμάξι, οι φήμες λένε ότι δεν θα ανανεωθεί. Το Mac Pro δηλαδή είναι ένας πανάκριβος, επαγγελματικός υπολογιστής του 2017 με hardware του 2013.

Mac mini

Apple Mac mini

Το Mac mini δεν πρόκειται να ανανεωθεί τώρα, σύμφωνα με τις φήμες.

Apple Display

Apple LED Cinema Display

Το Apple Display είναι το monitor της Apple για τα Mac mini και Mac Pro. Έχει χρόνια να ανανεωθεί και τώρα θα δούμε επιτέλους το νέο μοντέλο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έρθει με πάνελ ανάλυσης 5K από την LG. Το monitor αυτό θα είναι τέλειο για τους γραφίστες.

Αξεσουάρ

Apple Keyboard (2016)

Η Apple φέτος ανανέωσε το πληκτρολόγιο, το ποντίκι και το trackpad των σταθερών υπολογιστών της. Δεν πρόκειται να δούμε κάτι νέο.

Οι πρώτες φήμες έλεγαν ότι το event θα αφορά Mac υπολογιστές, όμως ο αναλυτής Ming-Chi Kuo τώρα πιστεύει ότι θα δούμε μόνο MacBook, και κανένα σταθερό. Τις περισσότερες φορές έχει βγει σωστός, όμως μπορεί να είναι λάθος για αυτή τη πρόβλεψη.

Η εκδήλωση έχει τίτλο “hello, again” και θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου, στις 20:00 (ώρα Ελλάδος). Θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά στο site της Apple άμα έχετε Apple συσκευή ή Windows PC με Windows 10 (μέσω Microsoft Edge). Εναλλακτικά μπορείτε να συντονιστείτε στο XBLOG.GR για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.