XBLOG logo @2x

Razer Blade Pro: Ένα 17-ιντσών gaming laptop με μηχανικό πληκτρολόγιο

Η Razer έκανε τα αποκαλυπτήρια για το νέο Razer Blade Pro, το πιο τούμπανο gaming laptop που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Το Razer Blade Pro είναι ένας φορητός υπολογιστής με τα χαρακτηριστικά ενός σταθερού, και για αυτό έρχεται με τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i7-6700HQ χρονισμένο στα 2.6 GHz, Nvidia GeForce GTX 1080 κάρτα γραφικών (η έκδοση για desktops, όχι των laptops) και PCIe M.2 SSD δίσκο χωρητικότητας από 512 GB έως 2 TB. Η RAM είναι standard στα 32 GB, τύπου DDR4, με ταχύτητα 2,113 MHz.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο επεξεργαστής είναι της γενιάς Skylake, και όχι της Kaby Lake που ανακοινώθηκε φέτος. Ο λόγος για αυτό είναι ότι η Intel δεν προσφέρει Core i7 επεξεργαστή έβδομης γενιάς με τέσσερις πυρήνες. Ακόμα.

Razer Blade Pro

Το Razer Blade Pro ενσωματώνει την κάρτα δικτύου Killer DoubleShot Pro η οποία υποστηρίζει τα ασύρματα δίκτυα 802.11ac, καθώς και Gigabit Ethernet. Ο υπολογιστής διαθέτει επίσης θύρα USB Type-C η οποία λειτουργεί και σαν θύρα Thunderbolt 3 για να έχετε εύρος ζώνης έως και 40Gbps με τα συμβατά περιφερειακά.

Η οθόνη του Blade Pro έχει ένα γιγαντιαίο 17,3-ιντσών IGZO panel ανάλυσης 4K (3840 x 2160) με υποστήριξη Nvidia G-Sync και multitouch. Το laptop διαθέτει ακόμη HDMI έξοδο, τρεις θύρες USB 3.0 και αναγνώστη κάρτας SD, αλλά όχι αναγνώστη οπτικών δίσκων.

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι το Razer Blade Pro έρχεται και μηχανικό πληκτρολόγιο. Σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας, Min-Liang, «η ανάπτυξη του πληκτρολογίου ήταν ακριβή όσο η ανάπτυξη όλου του laptop.» Μια ολόκληρη νέα γραμμή παραγωγής έχει στηθεί για το πληκτρολόγιο, και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι το πρώτο μηχανικό πληκτρολόγιο για laptop, αλλά θα είναι σίγουρα από τα καλύτερα.

Razer Blade Pro touchpad

Στα πλάγια του πληκτρολογίου υπάρχει ένα τεράστιο touchpad – είναι τόσο μεγάλο όσο το Magic TrackPad της Apple. Αυτό δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο, όμως βρίσκεται στα πλάγια του πληκτρολόγιου, και όχι από κάτω, για είναι πιο βολικό.

Αν και όσοι αγοράσουν το Razer Blade Pro, δεν θα το αγοράσουν εξαιτίας του λεπτού σώματός του που θα τους επιτρέψει να το κουβαλούν όπου θέλουν, η Razer τονίζει ότι έχει πάχος 22.5 χιλιοστά και βάρος 3.54 κιλά – αυτό το κάνει το λεπτότερο laptop με την GeForce GTX 1080 μέσα του.

Το Blade Pro θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο με τιμή €4,199. Η τιμή του για τους περισσότερους είναι απλά απαγορευτική, όμως στέλεχος της εταιρίας αναφέρει ότι «με υψηλή τεχνολογία έρχεται υψηλή τιμή.»

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.