XBLOG logo @2x

Το μηχανικό πληκτρολόγιο της Razer για το iPad Pro

Η Razer ανακοίνωσε το πρώτο της πληκτρολόγιο για τη σειρά iPad Pro της Apple το οποίο ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό επειδή είναι μηχανικό. Σύμφωνα με τον Min-Liang Tan, CEO και συνιδρυτή της εταιρείας, αποτελεί μία επαναστατική υλοποίηση όσον αφορά τη συγκεκριμένη κατηγορία περιφερειακών.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα πληκτρολόγια υπολογιστών και tablets κατηγοριοποιούνται σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με τον μηχανισμό στα πλήκτρα τους. Τα δύο πιο διαδεδομένα είδη είναι τα πληκτρολόγια μεμβράνης (τα περισσότερα είναι πλέον έτσι) και τα μηχανικά πληκτρολόγια (προτιμούνται κυρίως από τους gamers), όπου κάτω από κάθε πλήκτρο βρίσκεται ένας μεταλλικός διακόπτης με ελατήριο. Στη πρόταση της Razer για το iPad Pro, έχουν τοποθετηθεί εξαιρετικά λεπτοί διακόπτες και για το πάτημά τους χρειάζεται να ασκηθεί βάρος 70 γραμμαρίων.

Το νέο πληκτρολόγιο της Razer συνδέεται μέσω Bluetooth με το iPad, και όχι με το Smart Connector που δημιούργησε για αυτό το σκοπό η Apple, επομένως τροφοδοτείται από δική του μπαταρία η οποία έχει αυτονομία 10 ωρών με ενεργοποιημένο τον οπίσθιο φωτισμό των πλήκτρων στο υψηλότερο επίπεδο ή 600 ωρών χωρίς οπίσθιο φωτισμό.

Επίσης το πληκτρολόγιο έχει μεταλλική βάση στήριξης και λόγω του λεπτού του προφίλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν θήκη.

Το Razer Mechanical Keyboard for iPad Pro είναι διαθέσιμο για αγορά μέσω του RazerStore με κόστος €189.99.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.