XBLOG logo @2x

Intel Kaby Lake: Ανακοινώθηκαν οι νέοι επεξεργαστές 7ης γενιάς

Η Intel παρευρέθηκε στην IFA 2016 και με την σειρά της ανακοίνωσε τους νέους επεξεργαστές Core 7ης γενιάς που ετοίμασε, οι οποίοι έχουν την ονομασία Kaby Lake. Οι επεξεργαστές βασίζονται στην αρχιτεκτονική των 14nm (ή 14nm+) της Intel και αποτελούν τις βελτιωμένες εκδόσεις της 6ης γενιάς επεξεργαστών με όνομα Skylake.

Η Intel αναφέρει ότι οι Kaby Lake είναι σχεδιασμένοι για δημιουργία και αναπαραγωγή 4K υλικού σε φορητούς ή all-in-one υπολογιστές οι οποίοι συνήθως δεν διαθέτουν μεμονωμένες κάρτες γραφικών και δεν μπορούν να κάνουν 4K encode/decoding. Έτσι οι νέοι επεξεργαστές θα βοηθήσουν πολύ σε αυτό το κομμάτι. Στην αναπαραγωγή 4K βίντεο βοηθάει και η ένταξη των HEVC 10-bit και VP9 decode.

Η εταιρία αναφέρει ότι οι Kaby Lake είναι πάνω από 70% ταχύτεροι στην απόδοση της CPU και 3.5x στην απόδοση 3D γραφικών από έναν υπολογιστή πενταετίας. Συγκριτικά με τους Skylake, οι Kaby Lake έχουν 12% ταχύτερη απόδοση παραγωγικότητας και 19% καλύτερη απόδοση στο Internet. Η Intel υπόσχεται 15% ταχύτερους χρόνους για την δημιουργία και επεξεργασία 4K βίντεο.

Ακόμη, οι Intel Core 7ης γενιάς υποστηρίζουν Thunderbolt 3 μέσω USB Type-C με 40 Gbps εύρος ζώνης, έως δύο monitors ανάλυσης 4K στα 60Hz, 100W output ενέργειας και δικτύωση μέσω Thunderbolt. Επίσης, υπάρχει υποστήριξη για Gen 3 PCIe για ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων 8 GT/s.

Όσο για τα laptops, η Intel υπόσχεται γενική βελτίωση της αυτονομίας και τρεις φορές βελτίωση της αυτονομίας όταν αναπαράγεται 4K βίντεο. Οι επεξεργαστές έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες, δίνοντας την ευκαιρία στους σχεδιαστές να αναπτύξουν διαφορετικά fanless designs.

Για αρχή ανακοινώθηκαν έξι επεξεργαστές στη νέα σειρά. Οι τρεις (Kaby Lake-Y) διαθέτουν 4.5W TDP, διπύρηνο επεξεργαστή και HD 615 μονάδα γραφικών και προορίζονται κυρίως για tablets και 2-σε-1 συσκευές, ενώ οι άλλοι τρεις (Kaby Lake-U) έχουν TDP 15W, διπύρηνο επεξεργαστή και HD 620 μονάδα γραφικών και προορίζονται για φορητούς υπολογιστές. Οι πρώτοι τρεις (Y) περιλαμβάνουν i7, i5, και m3 chips και οι άλλοι τρεις (U) i7, i5 και i3.

Οι εταιρίες έχουν ήδη αρχίσει να ανακοινώνουν υπολογιστές με Intel Kaby Lake – τα εντυπωσιακά Lenovo Yoga 910 και Acer Swift 7 είναι τα πρώτα που τους χρησιμοποιούν.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.