XBLOG logo @2x

Η Razer εξαγόρασε τη Nextbit! Ετοιμάζει το δικό της smartphone;

Η Razer, η γνωστή εταιρία που φτιάχνει προϊόντα για gamers, εξαγόρασε τον κατασκευαστή κινητών Nextbit. Στο δελτίο τύπου ανακοίνωσαν ότι η Razer “απέκτησε την πλειοψηφία των περιουσιακών στοιχείων της Nextbit Systems Inc. και κράτησε τη διαχείριση και τους υπαλλήλους της εταιρίας,” αλλά δεν έγινε γνωστό πόσο πλήρωσε για την εξαγορά. Η συμφωνία έκλεισε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου του 2017.

Η Nextbit, που ιδρύθηκε από πρώην υπαλλήλους της Google στην ομάδα του Android και τον επικεφαλής σχεδιασμού της HTC μέχρι το 2013 (σχεδίασε το HTC One M7), θα παραμείνει ανεξάρτητη εταιρία και θα έχει τη δική της διαχείριση. Σε συνέντευξη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nextbit, Tom Moss, είπε ότι η εταιρία θα έχει περισσότερους πόρους απ’ ότι πριν και η ομάδα του θα συνεχίσει να δουλεύει στα γραφεία της στο Σαν Φρανσίσκο και δεν θα συγχωνευτεί στη Razer (για την ώρα τουλάχιστον).


Ο Moss απέφυγε να σχολιάσει αν έχουν νέα προϊόντα στο πρόγραμμα, αλλά είπε ότι η Nextbit θα “συνεχίσει την αποστολή της να διευρύνει τα όρια και να κάνει cool πράγματα στα κινητά.“ Είναι πιθανό να δούμε κάποιο νέο κινητό από την εταιρία στην MWC 2017, αλλά ο CEO δεν ήθελε να μιλήσει για τα μελλοντικά σχέδιά τους.

Η Nextbit έχει κυκλοφορήσει μόνο ένα smartphone μέχρι τώρα, το Robin, το οποίο έγινε διαθέσιμο για αγορά ένα χρόνο πριν. Η εταιρία το είχε βάλει αρχικά στο Kickstarter για χρηματοδότηση και το πλασάρει σαν “cloud κινητό” επειδή βασίζεται πολύ στις cloud υπηρεσίες έτσι ώστε να μην τελειώσει ποτέ η ελεύθερη μνήμη του. Ο Moss υπόσχεται ότι το κινητό θα παίρνει ενημερώσεις λογισμικού για έναν ακόμα χρόνο. Τώρα αναμένεται να λάβει το Android 7.0 Nougat και η επόμενη αναβάθμιση θα βελτιώσει την αυτονομία της μπαταρίας.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η Razer χρησιμοποιήσει την Nextbit στο μέλλον για να κυκλοφορήσει το δικό της gaming tablet (τύπου Nintendo Switch) ή αν θα λανσάρει ένα smartphone με το δικό της λογότυπο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.