XBLOG logo @2x

Android Nougat: Η νέα έκδοση ονομάζεται… μαντολάτο

Τελικά δεν είναι ούτε Nutella ούτε Noodles, αλλά Nougat το όνομα της επερχόμενης έκδοσης του Android. Το Nougat στα ελληνικά σημαίνει μαντολάτο, και για όσους δεν το γνωρίζουν είναι είδος γλυκίσματος με αμύγδαλα, τυπικό γλυκό των Βενετσιάνων. Κατά την Ενετοκρατία, το μαντολάτο ήταν το αγαπημένο γλυκό της αριστοκρατίας. Το μαντολάτο, εκτός από αμύγδαλα περιέχει μέλι, ζάχαρη και ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα. Το όνομά του προέρχεται από την ιταλική λέξη mandorla (αμύγδαλο) και σήμερα είναι δημοφιλές στα Επτάνησα και στις Κυκλάδες. Στην Ιταλία ονομάζεται mandorlato (σε μετάφραση «γεμάτο με αμύγδαλα») και υπάρχει σε αρκετές τοπικές παραλλαγές.

Παραδοσιακά, κάθε έκδοση του Android έχει το όνομά ενός γλυκού και δημιουργείται ένα σχετικό άγαλμα για κάθε έκδοση το οποίο τοποθετείται έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στην Αμερική. Φέτος η Google άφησε τον κόσμο να ονομάσει το Android N, μέσω μιας φόρμας σε έναν ιστότοπο που είχε δημιουργήσει. Έλαβε δεκάδες αιτήματα αλλά τελικά διάλεξε το Nougat.

Το Android Nougat αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο σε beta έκδοση για ορισμένες συσκευές, και θα κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι για τα Nexus. Όσοι το δοκιμάζουν αναφέρουν ότι είναι σταθερή η δεύτερη beta και ότι δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάπτυξης θα κυκλοφορήσει για τα Nexus και αμέσως θα το λάβουν οι τρίτοι κατασκευαστές για να το προσαρμόσουν στα μέτρα των συσκευών τους και να το κυκλοφορήσουν προς το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2017.

Το Android Nougat είναι η 7η έκδοση του Android και παρουσιάστηκε επίσημα τον Μάιο, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών Google I/O 2016. Φέρνει πολλά νέα χρήσιμα χαρακτηριστικά, όπως βελτιωμένη μπάρα ειδοποιήσεων με καλύτερη εμφάνιση των γρήγορων ρυθμίσεων, παράθυρα για άνοιγμα δύο εφαρμογών ταυτόχρονα και βελτιώσεις στη λειτουργία του Doze για μεγαλύτερη αυτονομία. Τέλος, στο Nougat θα υπάρχει και το Daydream, η πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας της Google.

Διάβασε επίσης: Android Wear 2.0: Μετατρέπει τα ρολόγια σε… κινητά

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.