XBLOG logo @2x

Google Assistant: Η ψηφιακή βοηθός της Google

Αν κάτι έλλειπε από το οικοσύστημα της Google αυτό σίγουρα θα ήταν μια ψηφιακή βοηθός τύπου Siri, όμως αυτό τώρα αλλάζει με την άφιξη της Google Assistant. Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η Assistant είναι μια προσωπική βοηθός που δουλεύει σαν το Google Now και σε βοηθάει με τις αποφάσεις της ημέρας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google Sundar Pichai παρουσίασε την Assistant κατά τη διάρκεια του συνεδρίου I/O 2016 και είπε ότι είναι πιο συζητήσιμη από το Google Now, έχει σχεδιαστεί για να βοηθάει στην ολοκλήρωση εργασιών και προσαρμόζεται στον κόσμο του χρήστη. Επίσης μπορεί να εκτελέσει περισσότερες ενέργειες σε σχέση με άλλες βοηθούς. Για παράδειγμα ο Pichai ρώτησε «τι ταινίες παίζουν απόψε», η Assistant απάντησε αμέσως με όλες τις ταινίες και συνέχεια ο Pichai διάλεξε μία λέγοντας «θα πάμε στο Jungle Book» και η βοηθός έκλεισε αυτόματα εισιτήρια.

Στιγμιότυπο από τη παρουσίαση
Στιγμιότυπο από τη παρουσίαση

Το Google Assistant θα γίνει διαθέσιμο σε διάφορες συσκευές αλλά μόνο για όσους μένουν στις ΗΠΑ και μιλάνε Αγγλικά. Ουσιαστικά πρόκειται για την εξέλιξη του Google Now και για αυτό όλες οι συζητήσεις ξεκινάνε μέσω της κλασικής φράσης “Okay, Google.”

Το ηχείο Google Home είναι το πρώτο προϊόν που ενσωματώνει την Assistant και οι χρήστες θα την βρουν επίσης σαν chat bot στην εφαρμογή επικοινωνίας Allo η οποία σίγουρα αξίζει την προσοχή σας επειδή ενσωματώνει προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως κρυπτογράφηση μηνυμάτων και incognito mode με αυτοκαταστροφή μηνυμάτων.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.