XBLOG logo @2x

Google Home: Ένα ηχείο-βοηθός με τη δύναμη του Google

Η Google κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας του συνεδρίου I/O 2016 παρουσίασε το νέο προϊόν Google Home που κάνει το Google ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ουσιαστικά πρόκειται για την απάντηση της Google στο Echo της Amazon, μια παρόμοια συσκευή με παρόμοιες δυνατότητες.

Το Google Home ενσωματώνει μικρόφωνα για να ακούει τα ερωτήματα και τις απαιτήσεις του χρήστη, καθώς και ηχείο για να απαντάει σε αυτά, να παίζει μουσική και να λειτουργεί σαν ξυπνητήρι. Συνδέεται στο Διαδίκτυο και είναι εκεί για τον χρήστη όταν το χρειαστεί. Μόλις αυτός πει “Ok, Google” μπορεί να ρωτήσει ό,τι θέλει και να λάβει άμεση απάντηση χάρη στη πανίσχυρη μηχανή αναζήτησης της εταιρίας.

Ο χρήστης μπορεί να ρωτήσει “τι καιρό θα κάνει απόψε,” “τι έχω στην ατζέντα μου για μετά” και άλλα. Μπορεί επίσης να πει και άλλα πράγματα όπως “ποιος είναι ο κοντινότερος γαλαξίας,” “δείξε μου βίντεο του γαλαξία στη τηλεόραση,” “στείλε μήνυμα,” “παίξε μουσική σε όλα τα ηχεία του σπιτιού,” “άναψε/κλείσε τα φώτα” και άλλα πράγματα που απαιτούν ‘έξυπνο σπίτι’. Θερμοστάστες, τηλεοράσεις, φώτα και άλλες συνδεδεμένες συσκευές μπορούν να διαχειριστούν από το νέο ηχείο της Google. Υπάρχει ακόμα και εντολή “αντίο” που μπορεί ο χρήστης να πει όταν φεύγει από το διαμέρισμα και το Home αυτομάτως κλείνει τα φώτα και προσαρμόζει τον θερμοστάτη.

Η συσκευή έχει αρθρωτή βάση και όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, το κάτω μέρος αλλάζει για να ταιριάζει με το στυλ διακόσμησης του σπιτιού σας. Στο πάνω μέρος υπάρχουν τέσσερα LED φωτάκια στα χρώματα του Google.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε μονάχα ότι θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά και ο χρήστης θα μπορεί να αγοράσει περισσότερα από ένα για το σπίτι του και να τα διαχειριστεί από τον Google λογαριασμό του. Για αρχή οι προγραμματιστές δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτό, άρα οι δυνατότητές του θα παραμείνουν οι ίδιες με τη πάροδο του χρόνου αν η Google δεν προσθέσει νέες. Όσοι θέλετε να το αγοράσετε μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στον επίσημο ιστότοπο της συσκευής.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.