XBLOG logo @2x

Google Allo και Duo: Δύο chatting apps που αξίζουν την προσοχή σου

Η Google κατά τη διάρκεια του I/O 2016 παρουσίασε την οικιακή προσωπική βοηθό Google Home και αμέσως μετά από αυτή τις εφαρμογές Google Allo και Duo. Το πρώτο είναι ο ανταγωνιστής του Messenger της Facebook, ενώ το δεύτερο ο ανταγωνιστής του FaceTime της Apple. Και τα δύο λειτουργούν σε Android και iPhone συσκευές και προσφέρουν χαρακτηριστικά που κανένα άλλο διάσημο app επικοινωνίας έχει.

Σε καμία περίπτωση το Allo και το Duo δεν θα αντικαταστήσουν τα Hangouts και Messenger. Τουλάχιστον όχι για την ώρα.

Google Allo

Google Allo

Ξεκινώντας με το Google Allo, έχει μια διεπαφή χρήστη παρόμοια με του Facebook Messenger. Χρησιμοποιώντας αυτή την εφαρμογή οι χρήστες μπορούν να ανταλλάξουν γραπτά μηνύματα, εικόνες, stickers και ηχογραφήσεις – οι λειτουργίες κλήσεων, SMS και βίντεο-κλήσεων απουσιάζουν γιατί για αυτά υπάρχει το Hangouts και το νέο Duo. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλα chatting apps, το Allo προσφέρει κρυπτογράφηση από άκρη-σε-άκρη (βασίζεται στην ίδια τεχνολογία με τη κρυπτογράφηση του WhatsApp), δυνατότητα ζωγραφικής επάνω στις εικόνες, αυξομείωση του μεγέθους της γραμματοσειράς ανάλογα τη διάθεσή μας, αυτόματες απαντήσεις σε μηνύματα ή και εικόνες και λειτουργία incognito όπως ο Google Chrome χάρη στην οποία τα μηνύματα αυτοκαταστρέφονται και χάνονται για πάντα όταν τελειώσει η συζήτηση ή μετά από ένα χρονικό διάστημα.

Επίσης ενσωματώνει τη ψηφιακή βοηθό Google Assistant. Ο χρήστης μπορεί να ρωτήσει τη βοηθό απευθείας για ό,τι θέλει (δηλαδή υπάρχει λειτουργία bot) ή η βοηθός μπορεί να εμφανιστεί στη συνομιλία για να βοηθήσει τους χρήστες να επιλέξουν κάτι. Για παράδειγμα άμα οι δύο συνομιλητές συζητάνε για το πού θα φάνε δείπνο, η Assistant θα εμφανίσει στη συνομιλία τους κοντινά εστιατόρια και πατώντας σε κάποιο από αυτά στέλνεται το εστιατόριο σαν απάντηση. Άμα οι δύο φίλοι συμφωνήσουν στο εστιατόριο μπορούν να πατήσουν ένα κουμπί και να κλείσουν αυτόματα τραπέζι. Όλα αυτά χωρίς να φύγουν από τη συνομιλία τους.

Μπορείτε να δείτε τις βασικές λειτουργίες στις παρακάτω εικόνες:

Google Duo

Το Google Duo δημιουργήθηκε με ένα μονάχα σκοπό: να γίνει η καλύτερη εφαρμογή για βίντεο-κλήσεις. Έχει μόνο τη λειτουργία βίντεο-κλήσεων και για αυτό είναι πανεύκολη στη χρήση της.

Ωστόσο η Google έριξε πολλή δουλειά επάνω σε αυτό. Η εταιρία υπόσχεται η εικόνα να είναι ομαλή και καθαρή σε κάθε σύνδεση, γρήγορη ή αργή, και αυτό είχε πολλές δυσκολίες οι οποίες προφανέστατα ξεπεράστηκαν. Επίσης, σε αντίθεση με τις άλλες υπηρεσίες, το Duo δείχνει ζωντανό βίντεο από τον καλούντα ακόμα και όταν καλεί για να ξέρει ο άλλος χρήστης τί τον περιμένει – αυτή η λειτουργία ονομάζεται Knock Knock.

Η ανάλυση του βίντεο είναι HD και μπορούν να πραγματοποιηθούν κλήσεις ακόμα και ο άλλος έχει iPhone ενώ εσείς Android. Με βάση τον αριθμό τηλεφώνου του χρήστη βρίσκει διαθέσιμες επαφές που χρησιμοποιούν επίσης την υπηρεσία.

Οι εφαρμογές θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι όμως μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στο Google Play και να ενημερωθείτε για το πότε θα κυκλοφορήσουν.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.