XBLOG logo @2x

Review: ZTE Carl | Φθηνό Android Smartphone στα 99 ευρώ!

Όπως γράψαμε πριν από λίγες μέρες τα smartphones έχουν μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας και ο αριθμός των χρηστών τους θα συνεχίσει να αυξάνεται και αυτό κυρίως επειδή η τιμή αυτών των κινητών έχει αρχίσει και πέφτει πλέον και γίνονται προσιτά σε ένα όλο και μεγαλύτερο κοινό.

Το ψυχολογικό φράγμα των 100 ευρώ έρχεται να σπάσει τώρα η Wind, η οποία λανσάρει το νέο ZTE Carl στην τιμή των 99 ευρώ, το οποίο για αυτόν ακριβώς τον λόγο αποτελεί μια «σημαδιακή» συσκευή.

Για να είμαι ειλικρινής, πριν πάρω τη συσκευή στα χέρια μου πίστευα ότι θα πρόκειται για ένα ακόμη κινητό που στο πρώτο χτύπημα της οθόνης θα διαλυθεί, αλλά αποδείχθηκε ότι έκανα λάθος.

Πρόκειται για μια πολύ καλή συσκευή με όλες τις δυνατότητες που θα περίμενε κάποιος από ένα smartphone. Τρέχει σε Android 2.2 που είναι και το μεγάλο «ατού» του, καθώς οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές που υπάρχουν στο Android Market. Κατέβασα αρκετές εφαρμογές, τις έτρεξα και όλες έτρεχαν μια χαρά χωρίς προβλήματα ή κολλήματα.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του είναι αρκετά έως πολύ καλή, ακόμα και αν έχετε το Wi-Fi ανοικτό για αρκετή ώρα. Η συσκευή έχει πίσω κάμερα 2 megapixel που βγάζει ικανοποιητικές φωτογραφίες αν και θα μπορούσε να είχε λίγο καλύτερη ανάλυση.

Τέλος, η οθόνη 2.8 ιντσών σας επιτρέπει να σερφάρετε με άνεση στο ίντερνετ και να τρέχετε εφαρμογές, αλλά η ανάλυση της (320×240 pixels) μπορεί να σας φανεί χαμηλή μερικές φορές.

Σε αυτή την τιμή όμως δύσκολα θα βρείτε κάτι καλύτερο, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει άλλο παρόμοιο κινητό σε αυτή την κατηγορία.

Το ΖΤΕ Carl ανήκει μέσα στην γενικότερη στρατηγική «Smartphone για όλους» που όπως υποδηλώνει το όνομα προσπαθεί να παρέχει κινητά σε προσιτές τιμές για όλα τα budget.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Wind ήταν και η πρώτη εταιρία που εισήγαγε τα «φθηνά» smartphones στην αγορά με τους άλλους παρόχους να ακολουθούν.

Αυτή φαίνεται να είναι η σωστή επιλογή γιατί η αγορά πολώνεται στις φθηνές και στις ακριβές συσκευές.

Έτσι ο κόσμος έχει τώρα την δυνατότητα να αγοράσει ένα smartphone χωρίς να πληρώσει τίποτα (πχ το Carl με συμβόλαιο). Η αύξηση των χρηστών που έχουν συμβόλαιο με πακέτο δεδομένων είναι και ευλογία αλλά και κακό για τους παρόχους. Από την μία βλέπουν τα έσοδά τους να αυξάνονται, αλλά ταυτοχρόνως πρέπει να αναβαθμίζουν συνεχώς το δίκτυό τους για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Φωτογραφίες του ZTE Carl

ZTE Carl ZTE Carl ZTE Carl

ZTE Carl ZTE Carl ZTE Carl

Τεχνικά χαρακτηριστικά του ZTE Carl

  • Λειτουργικό σύστημα: Android 2.2 Froyo
  • Επεξεργαστής: 600 MHz
  • Μνήμη RAM: 256MB
  • Οθόνη: 2.8 ίντσες, 320 x 240 pixels
  • Κάμερα: 2 Megapixels
  • Ενσωματωμένη μνήμη: 100MB
  • Κάρτα μνήμης: micro SD
  • Συνδεσιμότητα: 3G/HSPA, Wi-Fi, GPS, Bluetooth, micro USB, Radio FM
  • Διαστάσεις: 106 x 55.6 x 15 mm
  • Βάρος: 100 gr

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.