XBLOG logo @2x

Αποστολή στην ΔΕΘ: Smartphones, Games και πολλά άλλα!

Οι νέες τεχνολογίες είναι ένας τομέας που δεν θα μπορούσε να λείπει από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μια έκθεση που αποτελεί πόλο έλξης για επαγγελματίες, αλλά και για όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις της βιομηχανίας.

Τα smartphones, που αποτελούν το πιο τρανταχτό παράδειγμα για το πώς η τεχνολογία έχει μπει στην ζωή μας, ήταν εκεί και μπορούσε ο καθένας να τα δοκιμάσει στο περίπτερο της WIND. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι και να δοκιμάσουν τα iPhone 4, HTC Desire, ΖΤE Blade, Sony Ericsson Xperia Arc και πολλά άλλα.

Τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας της GfK δείχνουν ότι υπάρχει μια εντυπωσιακή άνοδος στον αριθμό πωλήσεων smartphones, ειδικά το τελευταίο εξάμηνο το 2011, παρά την οικονομική κρίση που επικρατεί στη χώρα μας.

Το Android, το λογισμικό το οποίο παρέχει η Google, έχει κυριολεκτικά κατακλύσει την αγορά με το ποσοστό πωλήσεών του από το 10,5% στο πρώτο εξάμηνο του 2010 στο αντίστοιχο εξάμηνο φέτος να έχει εκτιναχθεί στο 65,3%!

Αντιθέτως, τα κινητά που τρέχουν σε iOS (iPhone 4/3GS) από το 26,6% έχουν πέσει στο 13,7%. Το Symbian (Nokia) από το 42,6% έπεσε στο 16,1% και όπως φαίνεται αυτό το ποσοστό θα μειωθεί κι άλλο μέσα στο 2012 που η Νokia θα λανσάρει κινητά με Windows Phone 7.

Ένα ακόμη ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο είναι οι επιλογές των Ελλήνων καταναλωτών.

Το 80% των πωλήσεων προέρχεται από κινητά που κοστίζουν ή κάτω από 200 ευρώ ή πάνω από 500 ευρώ. Δηλαδή, οι καταναλωτές προτιμούν μια σχετικά φτηνή λύση ή αλλιώς πάνε κατευθείαν σε πολύ ακριβές λύσεις, αποκλείοντας έτσι μια ευρεία γκάμα κινητών. Στην κατηγορία των συσκευών με πάνω από 500 ευρώ το iPhone 4 είναι ο κυρίαρχος με ποσοστό που αγγίζει το 75%.

Αυτή την τάση των καταναλωτών, για αγορά φτηνών smartphone, φαίνεται ότι έχει καταλάβει η WIND και προσπαθεί να προσφέρει στην αγορά αρκετές τέτοιες συσκευές, με το τελευταίο προσιτό smartphone να είναι το ZTE Carl, το οποίο δοκιμάζουμε αυτές τις ημέρες και θα σας το παρουσιάσουμε σύντομα. Το Carl κοστίζει μόνο 99 ευρώ και τρέχει σε Android 2.2.

Στην ΔΕΘ είχαμε ακόμη την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το PES 2012 και το FIFA 2012 στην κατηγορία e-gaming. Το ποιο είναι καλύτερο θα το αφήσουμε να το αποφασίσετε εσείς, πάντως και τα δύο έρχονται με βελτιωμένα γραφικά και καλύτερο gameplay.

Δείτε φωτογραφίες από την 76η ΔΕΘ!

Αποστολή στη Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ

Αποστολή στη Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ

Αποστολή στη Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ

Αποστολή στη Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ

Αποστολή στη Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ

Αποστολή στη Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.