XBLOG logo @2x

Το Xbox One αποκτά υποστήριξη για τα παιχνίδια του πρώτου Xbox

Η Microsoft αποκάλυψε στην έκθεση E3 2017 ότι το Xbox One θα αποκτήσει την δυνατότητα να παίζει τα παιχνίδια του πρώτου Xbox.

Η λειτουργία αυτή ονομάζεται “Backward Compatibility” και επιτρέπει σε παιχνίδια των παλιών κονσολών της Microsoft να παίζουν στο Xbox One μέσω προσομοιωτή. Κάποια χαρακτηριστικά του One, όπως η εγγραφή βίντεο, είναι διαθέσιμα και αυτά στα παλιά παιχνίδια.

Μέχρι σήμερα υποστηρίζονται από το Xbox One περίπου 380 τίτλοι του Xbox 360. Δυστυχώς, όμως, δεν θα υποστηρίζονται τόσα πολλά παιχνίδια του αρχικού Xbox επειδή οι εταιρίες που τα κυκλοφόρησαν δεν δίνουν την άδεια στην Microsoft.

Ένα από τα πρώτα παιχνίδια που υποστηρίζονται είναι το shooter Crimson Skies: High Road to Revenge, το οποίο μάλιστα παρουσιάστηκε ζωντανά στη σκηνή να παίζει στο Xbox One.

Xbox Duke controller
Το πρώτο χειριστήριο του Xbox.

Τέλος, για τους νοσταλγικούς οπαδούς του Xbox, η Microsoft ανέστησε το πρώτο χειριστήριο του Xbox – γνωστό και ως Duke. Το νέο Duke, λοιπόν, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Hyperkin και έχει μάλιστα εκσυγχρονιστεί αφού το λογότυπο στο κέντρο του controller έχει αντικατασταθεί με μια κυκλική OLED οθόνη η οποία… δείχνει το λογότυπο…

Το νέο Duke θα κυκλοφορήσει για τα Xbox Οne και PC με Windows 10.


Διαβάστε επίσης: Xbox One X: Η Microsoft ανακοίνωσε την δυνατότερη κονσόλα στον κόσμο

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.