XBLOG logo @2x

Vodafone Mobile Broadband 14.4 Mbps; Κάποιος μας κάνει πλάκα…

Μέχρι τώρα συνειδητά δεν έχω αγοράσει κάποιο πακέτο πρόσβασης στο internet “on the go” κάποιας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Οι λόγοι είναι ότι οι ταχύτητες που πιάνεις είναι άθλιες (όχι 7.2 Mbps όπως διαφημίζουν, αλλά κάτω από 1-2 ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας), ενώ και το κόστος μου φαίνεται υψηλό για την κίνηση δεδομένων (bandwidth) που παρέχουν.

Σήμερα διάβασα σε ένα δελτίο τύπου της Vodafone το εξής:

Το αναβαθμισμένο δίκτυο της Vodafone θα έχει τη δυνατότητα παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών υψηλών ταχυτήτων έως και 14.4 Mbps (λήψη) / 5.76 Mbps (αποστολή) μέσω της πιο εξελιγμένης έκδοσης της τεχνολογίας HSPA (High Speed Packet Access).

Αναρωτιέμαι αν η Vodafone μου κάνει πλάκα. Διαβάζω σωστά 14.4; Μήπως ήθελαν να γράψουν έως 4.4 Mbps και έγραψαν 14.4; Εδώ καλά καλά δεν πιάνουμε 2-4 Mbps ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας και ξεκίνησαν να μιλάνε για 14.4 Mbps; Για να μη μιλήσουμε για πιο απομακρυσμένες περιοχές, όπου οι ταχύτητες είναι για κλάματα…

Γιατί το Mobile Broadband δε θα το πάρω για να το χρησιμοποιήσω στο μπαλκόνι του σπιτιού μου. Θα το πάρω για να το χρησιμοποιήσω σε κάποιο ταξίδι μου σε κάποιο χωριό ή νησί (κοντά ή πολύ μακριά από την Αθήνα). Τι να το κάνω λοιπόν το “έως 7.2 Mbps” όταν πιάνω με το ζόρι 1-2 Mbps; Να περιμένω μισή ώρα να κατέβει ένα email με 2-3 συνημμένα PDF;

Μακάρι η Vodafone να κάνει την έκπληξη και να είναι τα 14 Mbps η συνηθισμένη ταχύτητα πρόσβασης και όχι τα 3-4 Mbps. Για την ώρα όμως… Sorry Vodafone, είμαι πολύ δύσπιστος.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.