XBLOG logo @2x

Η vivo αποκαλύπτει τις δυνατότητες του 6G

Vivo 6G networks
Εικόνα της vivo για τα δίκτυα 6G

Η vivo, συγκεκριμένα το Ινστιτούτο Έρευνας και Επικοινωνιών, έδωσε στη δημοσιότητα τη τρίτη της έκθεση για τα δίκτυα 6G. Με τίτλο «Χτίζοντας έναν Ελεύθερα Συνδεδεμένο Φυσικό και Ψηφιακά Ενοποιημένο Κόσμο: Υπηρεσίες 6G, Τεχνολογικές Δυνατότητες και Ενεργοποιήσεις», η έκθεση ερευνά τα δίκτυα 6G και τις τεχνολογίες τους, οι οποίες αναμένεται να γίνουν διαθέσιμες στο καταναλωτικό κοινό το 2030.

Το 6G απαιτεί ολοκαίνουργια συστήματα για να λειτουργήσει, καθώς «θα επιτρέπει την σύγκλιση του ψηφιακού κόσμου με τον φυσικό, επηρεάζοντας τις μελλοντικές μας πραγματικότητες», σύμφωνα με τη κινέζικη εταιρία.

Μία νέα ψηφιακή διάσταση με το 6G

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Επικοινωνιών της vivo
Το Ινστιτούτο Έρευνας και Επικοινωνιών της vivo

Η έκθεση της vivo αναφέρει ότι το 6G θα παρέχει εξαιρετική επικοινωνία, πληροφορίες και υπηρεσίες σύγκλισης υπολογιστών, συγχώνευση επικοινωνίας, υπολογισμών και αισθητηρίων σε ένα ενιαίο σύστημα. Ένα ολοκληρωμένο δίκτυο 6G όχι μόνο θα συνδέει τον άνθρωπο με τον άνθρωπο, αλλά θα συνδέει επίσης ανθρώπους με μηχανές και μηχανές με μηχανές, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός εντελώς νέου ψηφιακού κόσμου. Αναμένεται ότι εκατοντάδες δισεκατομμύρια συσκευές θα συνδεθούν μέχρι το 2030.

Η τεχνολογία του 6G, θα επεκτείνει τις βασικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες για να υποστηρίξει εξολοκλήρου νέες εμπειρίες όπως η εμβυθιστική μεικτή πραγματικότητα (immersive mixed reality) και η επικοινωνία που θα βασίζεται σε ολογραφική και πολυαισθητηριακή τεχνολογία.

Οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας δεδομένων κινητής τηλεφωνίας 6G θα συνεχίσουν να βελτιώνονται ως προς τη χωρητικότητα, τον ρυθμό μετάδοσης δεδομένων, την καθυστέρηση, την αξιοπιστία και πολλές άλλες πτυχές και ως εκ τούτου θα πρέπει να βελτιωθούν αρκετές φορές σε σύγκριση με το 5G.

6G για διαρκή συνδεσιμότητα

Χέρι που κρατά το κινητό τηλέφωνο στο δρόμο
Χέρι που κρατά το κινητό τηλέφωνο στο δρόμο

Όπως και το 5G, το 6G απαιτεί νέες λειτουργίες δικτύου για να λειτουργήσει. Δεδομένου ότι το 6G συγκλίνει τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και υπολογιστές, στηρίζει την αλληλεπίδραση των δεδομένων μεταξύ τομέων και εγγενών δικτύων τεχνητής νοημοσύνης, απαιτείται ένας ολοκαίνουργιος σχεδιασμός αρχιτεκτονικού συστήματος.

Η ενσωμάτωση αισθητήρων και καναλιών επικοινωνίας, οδηγεί σε μια νέα διάσταση ευκαιριών αναφορικά με τα κυκλικά ασύρματα δίκτυα. H εγγενής τεχνητή νοημοσύνη 6G, θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της διεπαφής δικτύου και αέρα, θα ενισχύσει την ευελιξία του συστήματος και θα μειώσει το κόστος.
Για την υποστήριξη έξυπνων και βασικών τεχνολογιών, είναι απαραίτητη η εισαγωγή μιας βάσης δεδομένων πολλαπλών επιπέδων που θα λειτουργεί από άκρο σε άκρο. Η επικοινωνία που βασίζεται στην εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση μειώνει το εμπόδιο πρόσβασης στο τερματικό, επιτρέποντας τη διαρκή συνδεσιμότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση, προς το παρόν, η εξέλιξη των τεχνολογιών πολλαπλών εισόδων και εξόδων (MIMO), της τεχνολογίας αναδιαμόρφωσης ευφυούς επιφάνειας (RIS), και των νέων κυματομορφών είναι μερικοί από τους συναρπαστικούς τομείς έρευνας, οι οποίοι ανοίγουν τον δρόμο προς ένα πιο αποτελεσματικό και πιο ευέλικτο δίκτυο.

Σχετικά με το Ινστιτούτο Έρευνας και Επικοινωνιών της vivo

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Επικοινωνιών της vivo
Το Ινστιτούτο Έρευνας και Επικοινωνιών της vivo

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Επικοινωνιών, ιδρύθηκε το 2016 και εστιάζει στην έρευνα αλλά και την τυποποίηση της τεχνολογίας 5G. Μέχρι και σήμερα, το Ινστιτούτο έχει υποβάλει περισσότερες από 8.000 προτάσεις σχετικά με την τεχνολογία 5G στο Project Συνεργασίας Τρίτης Γενιάς (3GPP), με αποτέλεσμα να εγκριθούν 15 τεχνικά χαρακτηριστικά και τρία τεχνικά έργα.

Η έκθεση «Χτίζοντας έναν Ελεύθερα Συνδεδεμένο Φυσικό και Ψηφιακά Ενοποιημένο Κόσμο: Υπηρεσίες 6G, Τεχνολογικές Δυνατότητες και Ενεργοποιήσεις» είναι διαθέσιμη εδώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.