XBLOG logo @2x

Η Toshiba πούλησε το τμήμα μνήμης flash για $18 δις στη Bain Capital

Η Toshiba έκλεισε συμφωνία με μια κοινοπραξία της Bain Capital για να της πουλήσει την επιχείρησή της που παράγει μνήμες έναντι 2 τρισεκατομμυρίων γιεν (περίπου $18 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η κοινοπραξία περιλαμβάνει τη Νοτιοκορεάτικη κολοσσό εταιρεία κατασκευής chips μνήμης SK Hynix, η οποία κατέβαλε το 20% του ποσού για την εξαγορά της Toshiba Memory Corp. (η οποία μέχρι τώρα ανήκε στη Tοshiba Corporation), καθώς και τις Apple και Dell.

Η Toshiba Corporation εξακολουθεί να κατέχει το 40.2% της Tοshiba Memory Corp., και εφόσον μαζί με τη Γιαπωνέζικη Hoya Corporation (που κατέχει το 9.9% της Tοshiba Memory) έχουν το 50.1% της εταιρίας, οι Γιαπωνέζικες ρυθμιστικές αρχές παραμένουν ικανοποιημένες. Η κοινοπραξία της Bain Capital θα κατέχει το 49.9% της Toshiba Memory, διασφαλίζοντας ότι η εταιρία παραμένει ανταγωνιστική και δεν θα επηρεαστεί από τις Western Digital/SanDisk που την τρέχουν στα δικαστήρια.

Γιατί ενδιαφέρονται η Apple και η Dell; Πολύ απλά θέλουν να συνεχίζουν να έχουν καλές σχέσεις με τη Tοshiba Memory έτσι ώστε να διαπραγματεύονται τις τιμές των DRAM και NAND flash μνημών, κάτι που δεν θα μπορούσαν να κάνουν αν η εταιρία έπεφτε στα χέρια της Western Digital.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.