XBLOG logo @2x

Η Samsung θα βγάλει περισσότερα λεφτά από το… iPhone X παρά από το Galaxy S8

Πολλοί θα πιστεύουν ότι η Samsung θέλει το iPhone X να πατήσει στις πωλήσεις έτσι ώστε να πωλήσει τα δικά της Galaxy S8, S8+ και Note8, όμως στη πραγματικότητα οι Κορεάτες εύχονται τα καλύτερα στην Apple.

Apple iPhone X homescreen

Η Samsung πρόκειται να βγάλει δισεκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις του iPhone X επειδή αυτή φτιάχνει το μισό κινητό* για την Apple. Η γνωστή εφημερίδα The Wall Street Journal ζήτησε από τη Counterpoint Technology Market Research να αναλύσει το κόστος για τα κομμάτια που φτιάχνει η Samsung για το iPhone X και ανακάλυψε ότι οι Νοτιοκορεάτες χρεώνουν $110 για τα κομμάτια του iPhone. Το πιο ακριβό εξάρτημα στο X είναι η OLED οθόνη του, για την οποία η Samsung χρεώνει $70 ανά κομμάτι.

Σύμφωνα με τη Counterpoint, μέχρι το 2019 προβλέπεται να πουληθούν 130 εκατομμύρια iPhone X, και αυτό θα αποφέρει αρκετά δισεκατομμύρια στα ταμεία και των δύο εταιριών. Μάλιστα η Apple θα αποφέρει τα περισσότερα έσοδα στο τμήμα εξαρτημάτων κινητών της Samsung, ξεπερνώντας το ίδιο τμήμα κινητών της Samsung, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Συγκριτικά, το Galaxy S8 αναμένεται να πουλήσει 50 εκατομμύρια κομμάτια μέχρι το 2019, και η Samsung “κερδίζει” $202 από το καθένα. Συνολικά το Galaxy S8 πρόκειται να φέρει $4 δισεκατομμύρια λιγότερα στα ταμεία της Samsung από τα κομμάτια του iPhone X.

Πολλοί θα νομίζουν ότι αυτές οι δύο εταιρίες μισούν η μία την άλλη, αλλά κάνουν μεγάλο λάθος. Πέρσι η Apple ήταν υπεύθυνη για το 35% των εσόδων της Samsung. Οι υπάλληλοι της Κορεάτικης εταιρίας την ονομάζουν “αγαπητή αντίπαλο” και όταν τα στελέχη της βγάζουν iPhone αντί για Galaxy στα meetings τους είναι σε φάση “είναι εντάξει. Είναι ο καλύτερος πελάτης μας,” σύμφωνα με πληροφορίες.

*Η Samsung κατασκευάζει την οθόνη, τις μπαταρίες, τις μνήμες NAND και άλλα ηλεκτρονικά στοιχεία, όπως τους πυκνωτές.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.