XBLOG logo @2x

Η Spotify ξεκίνησε να κυνηγάει όσους χρησιμοποιούν “σπασμένη” έκδοση του app

Spotify
Πηγή: newsweek.com

Η Spotify θέλει να σταματήσει τους “τσαμπατζήδες” που κατεβάζουν “σπασμένες” εκδόσεις τους ομώνυμης εφαρμογής της για να μην έχουν περιορισμούς. Η εταιρία γνωρίζει ποιοι χρήστες χρησιμοποιούν τα “σπασμένα” apps και άρχισε να τους στέλνει emails ειδοποιώντας τους ότι εντόπισαν ασυνήθιστη δραστηριότητα στην εφαρμογή. Η εταιρία έπειτα τους παροτρύνει να διαγράψουν την εφαρμογή και να κατεβάσουν την επίσημη από το Play Store, διαφορετικά θα αναστείλουν ή θα διαγράψουν τον λογαριασμό τους.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, όσοι χρησιμοποιούν το Spotify χωρίς να πληρώνουν για τη Premium συνδρομή έχουν κάποιους περιορισμούς και ακούνε διαφημίσεις. Στο Android, κάποιοι προγραμματιστές έχουν βρει τρόπο να αφαιρούν μερικούς από αυτούς τους περιορισμούς και τις διαφημίσεις έτσι ώστε να μην πληρώνουν τη συνδρομή. Έπειτα μοιράζονται με τον υπόλοιπο κόσμο τη “σπασμένη” εφαρμογή. Έτσι η εταιρία χάνει λεφτά από αυτούς που δεν πληρώνουν για το Premium, και παράλληλα είναι άδικο για όσους πληρώνουν.

Spotify pirates
Η ειδοποίηση.

Αυτή τη στιγμή 159 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Spotify, εκ των οποίων τα 88 εκατομμύρια χρησιμοποιούν τη δωρεάν έκδοση (είναι άγνωστο πόσοι από αυτούς έχουν σπασμένο app) και 71 εκατομμύρια πληρώνουν για το Premium. Παρόλα αυτά η εταιρία έχει μικρά κέρδη και για αυτό ετοιμάζει τα πρώτα της φυσικά προϊόντα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.