XBLOG logo @2x

Η Spotify ανακοίνωσε την πρώτη συσκευή της, το Car Thing

Spotify
Πηγή: newsweek.com

Η Spotify είναι αυτή τη στιγμή ο κυρίαρχος στην αγορά των μουσικών streaming υπηρεσιών, όμως για πόσο μπορεί να κρατήσει την πρωτιά της; Με την ταχεία άνοδο των Apple Music και Amazon Prime, η Σουηδική εταιρία πρέπει να αντιμετωπίζει μεγάλους ανταγωνιστές, και για αυτό δεν θα ήταν σοφό αν έμενε μονάχα στην αγορά των streaming υπηρεσιών. Για αυτό τον λόγο η εταιρία αρχίζει την επέκτασή της στο hardware με το το Car Thing.

Το Car Thing προορίζεται κυρίως για όσους δεν έχουν σύγχρονα αμάξια με υποστήριξη CarPlay ή Android Auto. Είναι μια απλή συσκευή για αναπαραγωγή μουσικής στο αμάξι που συνδέεται στον φορτιστή του αναπτήρα και επιτρέπει στον χρήστη να αλλάξει μουσική ή να ξεκινήσει ένα podcast με την φωνητική εντολή “Hey, Spotify”.

Spotify Car Thing device test drive

[irp][/irp]

Το Car Thing της Spotify έχει μια οθόνη για να προβάλει βασικές πληροφορίες και τέσσερα κουμπιά. Φαίνεται ότι είναι ακόμα στα αρχικά στάδια της ανάπτυξής του επειδή η εταιρία θα προσκαλέσει μια ομάδα Premium συνδρομητών στην υπηρεσία της (από τις ΗΠΑ) για να το δοκιμάσουν δωρεάν. Αν τα σχόλια είναι θετικά ίσως, μια μέρα, να βγει στην αγορά.

Η εταιρία δεν αποκλείει επίσης το ενδεχόμενο να βγάλει τα “Voice Thing” και “Home Thing” τα οποία υποθέτουμε θα είναι κάτι σαν το Google Home και το Amazon Echo.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.