XBLOG logo @2x

Τεράστια πτώση στις πωλήσεις των smartwatches

Apple Watch Series 2 ©XBLOG.GR

Με την είσοδο της Apple στην αγορά των smartwatches με το Apple Watch, οι πωλήσεις αυτών των ρολογιών εκτοξεύτηκαν και έκαναν την Apple την δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια ρολογιών μετά την Rolex, μέσα σε μόλις 16 μήνες μετά το λανσάρισμα του Watch. Αν και το 2015 ήταν μια επιτυχημένα χρονιά για τα smartwatches, το 2016 φέρνει κακά νέα για τις εταιρίες.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσίευσε η IDC, οι πωλήσεις των smartwatches για το 3ο τρίμηνο του 2016 είναι τουλάχιστον απογοητευτικές για εταιρίες σε σύγκριση με το 2015. Κατά μέσο όρο οι πωλήσεις έχουν πέσει 51,6% και το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπισε η Lenovo που είδε την ανάπτυξή της από-έτος-σε-έτος να πέφτει κατά 73.3%, παρότι το Moto 360 δεύτερης γενιάς έχει βγει εδώ και καιρό στην αγορά.

Η Apple που κυριαρχεί στην αγορά των smartwatches είδε και αυτή την ανάπτυξή της να πέφτει κατά 71.6% σε σχέση με πέρσι – δηλαδή πούλησε 1.1 εκατομμύρια Apple Watch μέσα στο 3ο τρίμηνο φέτος, ενώ την ίδιο πέρσι πούλησε 3.9 εκατομμύρια κομμάτια. Υπάρχουν δύο πιθανές εξηγήσεις για την περίπτωση της Apple: α) όσοι το αγόρασαν πέρσι δεν θα αναβαθμιστούν φέτος στην δεύτερη έκδοση, β) πολλοί περίμεναν να κυκλοφορήσει η δεύτερη έκδοση.

Η Samsung πούλησε το προηγούμενο τρίμηνο 400,000 smartwatches και είδε αύξηση 9%. Άλλη κερδισμένη είναι η Garmin που ανέβηκε στη δεύτερη θέση πουλώντας 600.000 ρολόγια, έναντι μόλις 100.000 πέρσι, και σημείωσε αύξηση 324.2%.

IDC smartwatch sales 3Q16

Γενικά φέτος πουλήθηκαν μόλις 2,7 εκατομμύρια smartwatches, ενώ πέρσι την ίδιο περίοδο 5,6 εκατομμύρια. Σύμφωνα με την IDC, ένας από τους παράγοντες που επηρέασαν τις πωλήσεις είναι και η αποτυχία της Google να κυκλοφορήσει φέτος την δεύτερη έκδοση του Android Wear η οποία φέρνει πολλές σημαντικές βελτιώσεις στην πλατφόρμα. Οι κατασκευάστριες περιμένουν την δεύτερη έκδοση για να βγάλουν ρολόι και για αυτό υπάρχει μια στάση αναμονής, προκαλώντας προβλήματα όχι μόνο στις εταιρίες αλλά και στους καταναλωτές που δεν έχουν αυτή τη περίοδο μια ευρεία γκάμα για να επιλέξουν αυτό που πραγματικά τους αρέσει.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.