XBLOG logo @2x

Η Samsung ανακοινώνει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2016

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2016. Για το συγκεκριμένο τρίμηνο τα έσοδα της Samsung ήταν 47,82 τρισεκατομμύρια won, σημειώνοντας μείωση της τάξης των 3,87 τρισεκατομμυρίων won από έτος σε έτος. Επιπλέον, τα λειτουργικά κέρδη του τριμήνου ήταν 5,20 τρισεκατομμύρια won, σημειώνοντας μείωση της τάξης των 2,19 τρισεκατομμυρίων won από έτος σε έτος.

Σχετικά με τον τομέα των εξαρτημάτων, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν από τρίμηνο σε τρίμηνο εξαιτίας της αύξησης των πωλήσεων high-end προϊόντων, όπως οι SSDs και τα εύκαμπτα OLED πάνελ, αλλά μειώθηκαν οριακά από έτος σε έτος λόγω μίας διόρθωσης στην τιμή της DRAM κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2016.

Όσον αφορά στο Τμήμα IT & Mobile Communications, τα κέρδη μειώθηκαν εξαιτίας της διακοπής του Galaxy Note7. Από την άλλη μεριά το Τμήμα Consumer Electronics (Ηλεκτρονικά Ειίδη Ευρείας Κατανάλωσης) πέτυχε αύξηση των σταθερών κερδών από έτος σε έτος, χάρη στις αυξημένες πωλήσεις των SUHD τηλεοράσεων και των premium οικιακών συσκευών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας το ισχυρότερο κορεάτικο won έναντι σημαντικών νομισμάτων κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου επηρέασε αρνητικά τα λειτουργιά κέρδη κατά περίπου 700 δισεκατομμύρια won, κυρίως όσον αφορά στον τομέα των εξαρτημάτων.

Στο τέταρτο τρίμηνο η εταιρεία αναμένει βελτιωμένα κέρδη από έτος σε έτος, χάρη στις δυνατές επιδόσεις του τομέα των εξαρτημάτων. Ο τομέας της Κινητής αναμένει ανάκαμψη των κερδών του σε παρόμοιο επίπεδο με το τέταρτο τρίμηνο του 2015, χάρη στις σταθερές πωλήσεις των Galaxy S7 και S7 edge.

Σχετικά με τον τομέα των Ημιαγωγών για το τέταρτο τρίμηνο, η εταιρεία αναμένει βελτιωμένα κέρδη από έτος σε έτος χάρη στην αύξηση των πωλήσεων των SSD με τεχνολογία V-NAND. Τα κέρδη του τομέα των πάνελ προβλέπεται να βελτιωθούν από έτος σε έτος, χάρη στην ανάκαμψη των LCD, εν μέσω των μειώσεων των παραδόσεων εύκαμπτων OLED πάνελ από τρίμηνο σε τρίμηνο ως αποτέλεσμα της διακοπής του Galaxy Note7.

Το 2017 η εταιρεία θα επικεντρωθεί στο να πετύχει αύξηση των σταθερών κερδών μέσω της εξομάλυνσης της λειτουργίας του τομέα της Κινητής, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει τα κέρδη του τομέα των εξαρτημάτων μέσω της αύξησης των V-NAND και των OLED πάνελ.

Σχετικά με τον τομέα των προϊόντων μνήμης, η εταιρεία αναμένει τα κέρδη των NAND να αυξηθούν σημαντικά, χάρη στην αυξημένη διάθεση των κερδοφόρων V-NAND. Επιπλέον, η εταιρεία αναμένει να ενισχύσει την τεχνολογική της πρωτοκαθεδρία μέσω της επέκτασης σε 64 layer V-NAND και 1Xnm DRAM.

Στον τομέα System LSI η εταιρεία θα έχει ως στόχο να διατηρήσει την ανάπτυξη μέσω της ενίσχυσης της πρωτοκαθεδρίας της στην τεχνολογία επεξεργαστών 10-nm.

Στον τομέα των OLED η εταιρεία αναμένει να επιτύχει σημαντική βελτίωση κερδών από έτος σε έτος μέσω της αύξησης της προσφοράς των high-end εύκαμπτων OLED πάνελ.

Σχετικά με τον τομέα της Κινητής η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην αύξηση των πωλήσεων των νέων προϊόντων-ναυαρχίδων με διαφοροποιημένο σχεδιασμό και καινοτόμες λειτουργίες, όπως επίσης και στο να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Η Samsung θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της μέσω της συνεχούς ενίσχυσης των δυνατοτήτων των λύσεων της, όπως το KNOX, το Samsung Pay, καθώς και των υπηρεσιών, που σχετίζονται με το cloud και την τεχνητή νοημοσύνη.

Στον τομέα των Consumer Electronics, η εταιρεία θα επιδιώξει να σταθεροποιήσει περαιτέρω την ηγεσία της στην αγορά των premium τηλεοράσεων, που βασίζονται στην τεχνολογία Quantum Dot και να βελτιώσει τα κέρδη τον τομέα των οικιακών συσκευών μέσω της αύξησης των πωλήσεων premium προϊόντων και της ενίσχυσης του B2B τομέα.

Η Samsung εκτιμάει ότι οι κεφαλαιακές δαπάνες για το 2016 θα ξεπεράσουν τα 27 τρισεκατομμύρια KRW, αποτελώντας υψηλό ρεκόρ για την εταιρεία. Οι κεφαλαιακές δαπάνες για τον τομέα των Ημιαγωγών αναμένεται να αγγίξουν τα 13,2 τρισεκατομμύρια KRW, ενώ οι κεφαλαιακές δαπάνες για τον τομέα των πάνελ θα αγγίξουν τα 10,9 τρισεκατομμύρια KRW, ποσό σχεδόν διπλάσιο από το αντίστοιχο του 2015.

Συγκεκριμένα η εταιρεία επικεντρώνεται στις επενδύσεις σε OLED και V-NAND, καθώς αναμένεται σημαντική αύξηση της ζήτησης των OLED το 2017 καθώς και σταθερή αύξηση ζήτησης των V-NAND.

Ο τομέας των Ημιαγωγών σημειώνει σημαντική ανάπτυξη

Ο τομέας των Ημιαγωγών σημείωσε ενοποιημένα έσοδα της τάξης των 13,15 τρισεκατομμυρίων won και λειτουργικά κέρδη της τάξης των 3,37 τρισεκατομμυρίων won κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου τριμήνου.

Η Samsung σημείωσε σημαντική αύξηση στον τομέα των Ημιαγωγών. Συγκεκριμένα αυξήθηκε σημαντικά η ζήτηση για chips μνήμης, κυρίως χάρη στην υψηλή πυκνότητα και στην υψηλή απόδοση των προϊόντων μνήμης και server, συμπεριλαμβανομένων των SSD με τεχνολογία V-NAND.

Ο τομέας System LSI σημείωσε σταθερά κέρδη χάρη στη ζήτηση των 14nm και αυξημένες πωλήσεις σε μεσαία προς χαμηλά system-on-chip (SOC)και σε αισθητήρες εικόνας.

Στο τέταρτο τρίμηνο η ισχυρή ζήτηση για NAND αναμένεται να συνεχιστεί χάρη στην αυξημένη χρήση των SSD σε όλους τους τομείς καθώς και στην αυξανόμενη ανάγκη για υψηλής πυκνότητας chips για φορητές συσκευές. Οι συνθήκες της αγοράς για τις DRAM θα παραμείνουν σταθερές, παρά τη χαμηλή εποχικότητα, καθώς η ζήτηση για φορητές DRAM αναμένεται να είναι σταθερή, εξαιτίας της κυκλοφορίας νέων smartphones και των αυξημένων αποστολών υψηλής πυκνότητας chips μνήμης. Σχετικά με τον τομέα των προϊόντων μνήμης, η εταιρεία θα επιδιώξει περαιτέρω βελτίωση του φάσματος των προϊόντων της με διαφοροποιημένα προϊόντα, όπως τα V-NAND και οι 20-nm DRAM, που θα οδηγήσουν σε επιπλέον έσοδα.

Παράλληλα η Samsung προβλέπει ότι θα ενισχυθεί η ηγετική της θέση στην τεχνολογία λογικής επεξεργασίας, όταν ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του πρώτου στον κλάδο 10-nm και ενσωματωθεί στα προϊόντα στο τέταρτο τρίμηνο.

Έχοντας το βλέμμα στην επόμενη χρονιά, ο τομέας των Ημιαγωγών αναμένει βελτίωση της κερδοφορίας με διαφοροποιημένα προϊόντα και σταθερή ζήτηση στην αγορά για προϊόντα υψηλής απόδοσης και υψηλής πυκνότητας.

Συγκεκριμένα λόγω της αυξανόμενης ανάγκης για μεγαλύτερη χωρητικότητα αποθήκευσης σε φορητές συσκευές, θα αυξηθεί η ζήτηση για υψηλής πυκνότητας mobile αποθήκευσης μεγαλύτερης από 64GB. Παράλληλα η χρήση υψηλής πυκνότητας SSDs σε επιχειρήσεις, κέντρα δεδομένων και Η/Υ θα συμβάλλει στα κέρδη. Επιπλέον, η εταιρεία αναμένει ότι θα διασφαλίσει διαφοροποιημένη κερδοφορία μέσω των ηγετικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του 48-layer V-NAND και επικεντρώνεται στη μετάβαση σε 64-layer.

Στον τομέα των DRAM, η αγορά θα παραμείνει σταθερή, καθώς η ζήτηση για chips μνήμης για server και φορητές συσκευές αναμένεται να μεγαλώσει χάρη στην αύξηση των υπηρεσιών cloud και των φορητών συσκευών υψηλής πυκνότητας.

Ο τομέας System LSI θα προσπαθήσει να διασφαλίσει συνεχή ανάπτυξη χάρη στην τεχνολογία 10-nm, ενώ παράλληλα θα διατηρήσει σε υψηλό ποσοστό τη χρήση των 14-nm.

Συνεχής Βελτίωση στις Επιδόσεις των πάνελ

Το τμήμα των Πάνελ σημείωσε ενοποιημένα έσοδα 7,06 τρισεκατομμύρια KRW και λειτουργικά κέρδη 1,02 τρισεκατομμύρια won κατά το τρίτο τρίμηνο, χάρη στα αυξημένα έσοδα από τα OLED πάνελ και τις αυξημένες παραδόσεις των μεγάλων LCD πάνελ τηλεοράσεων.

Στον τομέα OLED τα κέρδη του τρίτου τριμήνου βελτιώθηκαν σημαντικά από τρίμηνο σε τρίμηνο, χάρη σε μια συνολική αύξηση στις παραδόσεις. Επίσης, οι πωλήσεις των high-end προϊόντων αυξήθηκαν, συμπεριλαμβανομένων των εύκαμπτων οθονών.

Στον τομέα LCD το τρίτο τρίμηνο είδε μια συνεχιζόμενη ανάκαμψη, καθώς τα έσοδα μετατράπηκαν σε κέρδος και οι παραδόσεις των πάνελ τηλεοράσεων αυξήθηκαν σημαντικά. Η εταιρεία εξασφάλισε την κερδοφορία, αυξάνοντας τις παραδόσεις των προϊόντων προστιθέμενης αξίας, όπως τα μεγάλου μεγέθους UHD πάνελ, ενώ ταυτόχρονα επωφελήθηκε από τη βελτίωση των συνθηκών προσφοράς και ζήτησης, των υψηλότερων αποδόσεων παραγωγής και της μείωση του κόστους.

Με στραμμένο το βλέμμα στο τέταρτο τρίμηνο, η Samsung αναμένει συνεχιζόμενη αύξηση της ζήτησης για τα OLED πάνελ, υπό την έντονη εποχικότητα της αγοράς των smartphone. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία θα επιδιώξει να ανταποκριθεί ενεργά στη ζήτηση για τα προϊόντα ναυαρχίδες και να επιτύχει σταθερά αποτελέσματα, ενισχύοντας τις προϊοντικές επιλογές.

Όσον αφορά την αγορά LCD κατά το τέταρτο τρίμηνο, η εταιρεία αναμένει συνέχιση της ανάπτυξης της αγοράς των UHD τηλεοράσεων και μετατόπιση του ενδιαφέροντος προς μεγαλύτερες οθόνες. Η εταιρεία θα επικεντρωθεί στη βελτίωση των πωλήσεων και της κερδοφορίας μέσω της μείωσης του κόστους κατασκευής και της βελτίωσης των γραμμών παραγωγής, καθώς και μέσω της επέκτασης του χαρτοφυλακίου των προϊόντων προστιθέμενης αξίας, όπως τα κυρτά πάνελ εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους και υψηλής ανάλυσης.

Με το βλέμμα στραμμένο στο 2017, η Samsung σχεδιάζει να βελτιώσει σημαντικά τα κέρδη για τον τομέα OLED από έτος σε έτος, με την αύξηση της προσφοράς των εύκαμπτων οθονών, για να αντιμετωπίσει τη ζήτηση από τους μεγάλους πελάτες smartphone. Στον τομέα LCD, στο πλαίσιο της εκτιμώμενης συνέχισης της αύξησης της ζήτησης για premium πάνελ τηλεoράσεων, η Samsung θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων προστιθέμενης αξίας, όπως οι UHD και μεγάλου μεγέθους πάνελ τηλεοράσεων.

Το Τμήμα Κινητής Σημειώνει Πτώση Κερδών

Το τμήμα ΙΜ σημείωσε ενοποιημένα έσοδα 22,54 τρισεκατομμύρια won και λειτουργικά κέρδη 0,10 τρισεκατομμύρια won κατά το δεδομένο τρίμηνο. Σημειώθηκε σημαντική μείωση  κερδών  από τρίμηνο σε τρίμηνο, λόγω των επιπτώσεων της διακοπής του Galaxy Note7. Ωστόσο, οι παραδόσεις smartphone παρέμειναν σταθερές λόγω των συνεχιζόμενων σταθερών πωλήσεων των υφιστάμενων συσκευών – ναυαρχίδων, συμπεριλαμβανομένου του Galaxy S7 και του S7 edge και της σταθερής ανάπτυξης της μεσαίας κατηγορίας της σειράς Galaxy Α και J.

Προσβλέποντας στο τέταρτο τρίμηνο, η ζήτηση για smartphone και tablet προβλέπεται να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής στο τέλος του έτους.

Η εταιρεία θα επιδιώξει να επιτύχει συγκρίσιμα κέρδη σε ετήσια βάση κατά το τέταρτο τρίμηνο, βοηθούμενη από τις σταθερές πωλήσεις του Galaxy S7 και S7 edge, διατηρώντας παράλληλα την κερδοφορία της μεσαίας έως χαμηλής κατηγορίας, μέσω της αύξησης των παραδόσεων των νέων μοντέλων.

Όσο για το 2017, η εταιρεία αναμένει ανάκαμψη με την κυκλοφορία των νέων ναυαρχίδων smartphones. Το επόμενο έτος θα δούμε επίσης επέκταση του Samsung Pay και των υπηρεσιών που σχετίζονται με το cloud, καθώς και την προσθήκη προτάσεων που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Στο μεταξύ, το τμήμα Δικτύων (Networks) αναμένει να δει συνεχιζόμενη βελτίωση της κερδοφορίας, χάρη στην επέκταση του 4G LTE στις αγορές σε όλο τον κόσμο.

Τα Ηλεκτρονικά Είδη Ευρείας Κατανάλωσης Ενισχύθηκαν από τα Premium Προϊόντα

Το τμήμα Consumer Electronics, που περιλαμβάνει πάνελ και οικιακές συσκευές σημείωσε ενοποιημένα έσοδα 11,24 τρισεκατομμύρια won και 0,77 τρισεκατομμύρια won λειτουργικά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο.

Τα κέρδη για το τμήμα των πάνελ βελτιώθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων των premium προϊόντων, όπως οι SUHD και οι κυρτές τηλεοράσεις, παρά την παγκοσμίως μειωμένη ζήτηση για τηλεοράσεις, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Κατά το τέταρτο τρίμηνο, η Samsung αναμένει να διατηρήσει σταθερή την απόδοσή της, εστιάζοντας στην αύξηση των πωλήσεων των premium προϊόντων, όπως οι Quantum Dot SUHD τηλεοράσεις και ενισχύοντας τις προωθητικές ενέργειες στο τέλος του έτους.

Προσβλέποντας στο 2017, η Samsung θα συνεχίσει να παρέχει καινοτόμα προϊόντα, που βασίζονται στην τεχνολογία Quantum Dot. Επιπλέον, η εταιρεία θα διαφοροποιήσει τις πωλήσεις της, με επίκεντρο τα προϊόντα επαγγελματικών λύσεων για επιχειρήσεις, όπως η σήμανση LED, η εξωτερική σήμανση και οι gaming οθόνες, καθώς και με επέκταση των online καναλιών πώλησης.

Όσον αφορά στο τμήμα Οικιακών Συσκευών, τα κέρδη βελτιώθηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, λόγω των αυξημένων πωλήσεων premium καινοτόμων προϊόντων, όπως οι συσκευές κουζίνας Chef Collection και τα νέα μοντέλα κλιματιστικών.

Στο τέταρτο τρίμηνο, το τμήμα θα συνεχίσει να εστιάζει στην γκάμα premium προϊόντων του και στην επέκταση του τμήματος επαγγελματικών λύσεων για επιχειρήσεις, ενισχύοντας παράλληλα το online marketing. Για την επόμενη χρονιά, η Samsung θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στην αγορά και θα αυξήσεις τις πωλήσεις της με την εισαγωγή καινοτόμων premium προϊόντων, καθώς και με εξατομικευμένα προϊόντα για τις τοπικές αγορές.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.