XBLOG logo @2x

Η Samsung έφτιαξε ένα modem κινητών με ταχύτητα 1.2Gbps

Η Samsung ανακοίνωσε ένα νέο LTE modem το οποίο έχει μέγιστη ταχύτητα λήψης δεδομένων τα 1.2Gbps. Το modem θα συμπεριλαμβάνεται στα κορυφαία chipsets επόμενης γενιάς της εταιρίας, οπότε αναμένεται να εμφανιστεί στο Galaxy S9 τον επόμενο χρόνο.

Το νέο modem πιάνει αυτή τη ταχύτητα χάρη σε έναν συνδυασμό των τεχνολογιών 6CA (carrier aggregation), 4×4 MIMO (multiple-input, multiple-output), και 256 QAM (Quadrature amplitude modulation) που μεγιστοποιεί τον ρυθμός μετάδοσης δεδομένων.

Ο Woonhaing Hur, Vice President of System LSI Protocol Development της Samsung Electronics, είπε:

«Με την άνοδο των διαδικτυακών υπηρεσιών με υψηλής ποιότητας περιεχόμενο, μεγάλωσε και η ζήτηση για υψηλών επιδόσεων LTE modems. Η μέγιστη ταχύτητα λήψης στα 1.2Gbps με υποστήριξη 6CA σηματοδοτεί τις κορυφαίες δυνατότητες σχεδίασης της Samsung και βάζει στη πρώτη γραμμή την Samsung για την επερχόμενη εποχή του 5G.»

Τα σημερινά κορυφαία chipsets – Qualcomm Snapdragon 835 και Exynos 8895 – υποστηρίζουν ταχύτητες λήψης δεδομένων έως 1Gbps. Δυστυχώς, η Intel έχει μείνει πίσω και ενώ τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ένα gigabit (1Gbps) LTE modem, ακόμα δεν το έχει λανσάρει.

Αν δεν υπάρξει κάποιο απροσδόκητο γεγονός και η Samsung διατηρήσει το πρόγραμμά της, το Galaxy S9 θα ανακοινωθεί το 2018 στην έκθεση MWC ενσωματώνοντας αυτό το LTE modem.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.