XBLOG logo @2x

Η Samsung ανακοίνωσε ISOCELL κάμερα κινητών με ανάλυση 64MP

Η Samsung Electronics Co., Ltd., παγκόσμιος ηγέτης στην προηγμένη τεχνολογία των ημιαγωγών, παρουσίασε δύο νέους αισθητήρες εικόνας 0.8-μικρομέτρων (μm) pixel, τον 64-megapixel (Mp) Samsung ISOCELL Bright GW1 και τον 48Mp ISOCELL Bright GM2. Με αυτήν την προσθήκη, η Samsung επεκτείνει την σειρά αισθητήρων εικόνας 0.8μm, το μικρότερο διαθέσιμο μέγεθος pixel στην αγορά σήμερα, από τις υπάρχουσες 20Mp ως τις εξαιρετικά υψηλές 64Mp αναλύσεις.

«Τα τελευταία χρόνια, οι κάμερες κινητών τηλεφώνων έχουν αναλάβει τον κύριο ρόλο στην καταγραφή και τον διαμοιρασμό των καθημερινών μας στιγμών», δήλωσε ο Yongin Park, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Sensor Business στη Samsung Electronics. «Με περισσότερα pixels και προηγμένες τεχνολογίες pixel, οι αισθητήρες εικόνας Samsung ISOCELL Bright GW1 και GM2 θα αναβαθμίσουν τη φωτογραφική δυνατότητα χωρίς να επιβαρύνουν το σχεδιασμό των σύγχρονων κομψών κινητών συσκευών. Έτσι, θα συμβάλλουν στην ενίσχυση και διαφοροποίηση του τρόπου αποτύπωσης της καθημερινότητάς μας».

samsung isocell gw1 gm2

Ο ISOCELL Bright GW1 είναι ένας αισθητήρας εικόνας 64Mp που διαθέτει την υψηλότερη ανάλυση από όλα τα προϊόντα της σειράς 0.8μm-pixel της Samsung. Με Tetracell τεχνολογία** που συνδυάζει pixel και remosaic αλγόριθμο***, o GW1 εξασφαλίζει φωτεινές εικόνες 16Mp σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και λήψεις υψηλής ευκρίνειας 64Mp σε φωτεινότερες συνθήκες. Για λήψεις φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού που αποτυπώνουν το περιβάλλον όμοια με τον τρόπο που το αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι, ο GW1 υποστηρίζει υψηλό δυναμικό εύρος (HDR) σε πραγματικό χρόνο μέχρι 100-decibels (dB), παρέχοντας πλουσιότερες αποχρώσεις. Συγκριτικά, το δυναμικό εύρος ενός συμβατικού αισθητήρα εικόνας είναι γύρω στα 60dB, ενώ εκείνο του ανθρώπινου ματιού υπολογίζεται κατά προσέγγιση στα 120dB.


Διαβάστε επίσης: Η Huawei θα αναβαθμίσει τις ναυαρχίδες της στο Android Q αμέσως μετά τα Pixel


Ο αισθητήρας εικόνας GW1 είναι εξοπλισμένος με Dual Conversion Gain (DCG) που μετατρέπει το εισερχόμενο φως σε ηλεκτρικό σήμα, σύμφωνα με τον περιβάλλοντα φωτισμό. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στον αισθητήρα να βελτιστοποιήσει την πλήρη χωρητικότητά του (Full Well Capacity – FWC), αξιοποιώντας το συγκεντρωμένο φως πιο αποτελεσματικά, ειδικά σε συνθήκες δυνατού φωτισμού. Mέσω του Super PD (Super Phase Detection) μπορούν να επιτευχθούν ευκρινέστερα αποτελέσματα, μια τεχνολογία υψηλής απόδοσης αυτόματης εστίασης. Επίσης, υποστηρίζεται η δυνατότητα καταγραφής full HD στα 480 καρέ το δευτερόλεπτο (frames per second-fps) για εντυπωσιακά βίντεο σε αργή κίνηση.

samsung isocell gw1

Ο ISOCELL Bright GM2 είναι ένας αισθητήρας εικόνας 48Mp που υιοθετεί, επίσης, την Tetracell τεχνολογία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και τον remosaic αλγόριθμο σε σκηνικά με καλό φωτισμό, προσφέροντας λεπτομερείς εικόνες με φυσικά και ζωηρά χρώματα. Ο GM2, όπως και ο GW1, διαθέτει DCG για ενισχυμένη απόδοση και Super PD για γρήγορη αυτόματη εστίαση.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.