XBLOG logo @2x

Η Huawei θα αναβαθμίσει τις ναυαρχίδες της στο Android Q αμέσως μετά τα Pixel

Το πρόβλημα του κατακερματισμένου Android είναι γνωστό για χρόνια και οι εταιρίες φαίνεται ότι δεν νοιάζονται αρκετά για να το λύσουν. Η Google είναι η μόνη κατασκευάστρια που δίνει άμεσα την αναβάθμιση του νέου Android στις συσκευές της, αφού αυτή αναπτύσσει το λειτουργικό σύστημα έτσι και αλλιώς, αλλά φαίνεται ότι φέτος θα σταματήσει να είναι μόνη της. Η Huawei, που τα τελευταία χρόνια έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, δήλωσε ότι θα αναβαθμίσει τις ναυαρχίδες της όσο πιο σύντομα γίνεται.

Όπως δήλωσε η Huawei στο κινέζικο κοινωνικό δίκτυο Weibo, τα ακόλουθα μοντέλα θα αναβαθμιστούν στο Android Q και τη νέα έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος EMUI «αμέσως μόλις η Google κυκλοφορήσει την σταθερή έκδοση [του Android Q] για τα Pixel κινητά της».

Τα κινητά της Huawei και της Honor που θα αναβαθμιστούν άμεσα στο Android Q

  • Huawei P30 και P30 Pro
  • Huawei Mate 20, Mate 20X, Mate 20 Pro και Mate 20 RS Porsche Design
  • Honor View 20
  • Honor Magic 2

Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα καταφέρει να κρατήσει την υπόσχεσή της η Huawei, δεδομένου ότι το EMUI έχει πάρα πολλές αλλαγές και περισσότερα χαρακτηριστικά από το stock Android που τρέχουν τα Pixel smartphones. Η ανάπτυξη και τελειοποίηση αυτών των πρόσθετων χαρακτηριστικών απαιτεί χρόνο, και αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που υπάρχουν κάθε χρόνο μεγάλες καθυστερήσεις στις κυκλοφορίες των αναβαθμίσεων. Αν τα καταφέρει, η Huawei θα θέσει νέα standards στην αγορά των Android smartphones που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι κατασκευαστές αν θέλουν να μείνουν ανταγωνιστικοί.

Huawei Android Q

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.