XBLOG logo @2x

Samsung Gear IconX (2018): Νέα ασύρματα ακουστικά με ψηφιακή βοηθό

Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα Gear IconX είναι τα ασύρματα ακουστικά της Samsung που ανταγωνίζονται τα AirPods της Apple. Πλέον έχει περάσει ένας χρόνος από το αρχικό λανσάρισμά τους, και για αυτό η Κορεάτικη κατασκευάστρια αποφάσισε να ανακοινώσει τη νέα έκδοσή τους.

Τα νέα Samsung Gear IconX του 2018 ανακοινώθηκαν στην έκθεση IFA 2017 του Βερολίνου μαζί με τα αθλητικά wearables Gear Sport και το Gear Fit 2 Pro. Εμφανισιακά μοιάζουν με τον προκάτοχό τους, βγαίνουν σε διάφορα χρώματα (μαύρο, γκρι και ροζ), έχουν διαστάσεις 18,9 x 21,8 x 22,8 χιλιοστά και ζυγίζουν μόλις 8 γραμμάρια το καθένα.

Η μεγαλύτερη προσθήκη στα νέα Gear IconX είναι η υποστήριξη Bixby Voice που επιτρέπει στον χρήστη να ελέγξει τη φωνή του ή διάφορες άλλες λειτουργίες με τη φωνή του — για την ενεργοποίηση του Bixby ο χρήστης θα πρέπει να απλά να πατήσει παρατεταμένα ένα ακουστικό. Κάθε ακουστικό έχει 4 GB χωρητικότητα για την αποθήκευση μουσικής, υποστηρίζουν το Bluetooth 4.2 και είναι συμβατά με smartphones με Android 4.4 ή νεότερη έκδοση.

Τα Samsung Gear IconX ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό επειδή λειτουργούν και σαν fitness trackers. Χωρίς την παρέμβαση του χρήστη, και χωρίς την ανάγκη για σύνδεση με smartphone, τα ακουστικά μπορούν να παρακολουθούν τις φυσικές δραστηριότητες του χρήστη, και μάλιστα με τη λειτουργία Running Coach (που ενεργοποιείται με το άγγιγμα ενός ακουστικού) δίνουν αναφορά στον χρήστη για τη πρόοδό του.

Φυσικά, για λειτουργήσουν όλα αυτά χρειάζονται μπαταρίες. Τα Gear IconX έχουν αυτονομία πέντε ωρών άμα ακούτε τη μουσική που έχει αποθηκεύσει στο κινητό σας, ή επτά ωρών άμα ακούτε τη μουσική που έχει αποθηκεύσει στη μνήμη τους. Υποστηρίζουν ταχεία φόρτιση και έρχονται με μια θήκη μεταφοράς που διαθέτει μια έξτρα μπαταρία 340 mAh για να τα φορτίζει όταν δεν τα φοράτε.

Τα Samsung Gear IconX (2018) θα κυκλοφορήσουν έως το Νοέμβριο του 2017 έναντι €229,99.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.