XBLOG logo @2x

Samsung Gear Sport: Ένα smartwatch για κολυμβητές και όχι μόνο

Η Samsung ανακοίνωσε το εξελιγμένο smartwatch Samsung Gear Sport που έχει σχεδιάσει για όλους τους αθλητές, είτε αυτοί είναι δρομείς είτε κολυμβητές. Η παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση IFA 2017 μαζί με το νέο Samsung Gear Fit 2 Pro το οποίο διαθέτει παρόμοιες λειτουργίες με το Gear Sport, μόνο που έχει την μορφή βραχιολιού.

Εξωτερικά, το Samsung Gear Sport θυμίζει ρόλοι με 1.2” Super AMOLED οθόνη (ανάλυση 360×360, Gorilla Glass 3). Είναι κατασκευασμένο με ανθεκτικά υλικά για να αντέχει σε κραδασμούς και δύσκολες συνθήκες και για αυτό έχει πιστοποιηθεί στο στρατιωτικό πρότυπο MIL_STD-810G, καθώς και στο IP68. Εφόσον έχει σχεδιαστεί (και) για κολυμβητές, το ρολόι είναι ανθεκτικό στο νερό έως τις 5 ατμόσφαιρες (5 ATM, 50 μέτρα).

Στον εσωτερικό κόσμο του smartwatch βρίσκουμε έναν διπύρηνο επεξεργαστή, 768 MB μνήμη RAM, 4 GB αποθηκευτικό χώρο, NFC για πληρωμές μέσω Samsung Pay, μπαταρία χωρητικότητας 300 mAh και σύστημα ασύρματης φόρτισης. Όσον αφορά τους αισθητήρες, ενσωματώνει επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, βαρόμετρο, αισθητήρα καρδιακού ρυθμού, αλλά και αισθητήρα φωτός περιβάλλοντος, ενώ διαθέτει επίσης και ενσωματωμένο GPS.

Το Samsung Gear Sport βασίζεται στο ανοιχτού-κώδικα λειτουργικό σύστημα Tizen OS της Samsung. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα διαθέτει πολλές εφαρμογές της Under Armor (Record UA, MyFitnessPal, MapMyRun και Endomondo), Spotify για να ακούτε τα αγαπημένα σας τραγούδια καθώς γυμνάζεστε, το νέο Speedo ON app αποκλειστικά για τη κολύμβηση, είναι συμβατή με όλες τις Internet of Things συσκευές της Samsung, και έχει άλλα apps για να παρακολουθείτε τις δραστηριότητές σας.

Το σώμα του Gear Sport έχει διαστάσεις 24,9 x 44,6 x 11,6 χιλιοστά, βάρος 50 γραμμάρια (χωρίς το λουράκια) και βγαίνει σε μπλε και μαύρο χρώμα. Επιπλέον, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι χρήστες μπορούν να βάλουν όποιο λουράκι 20mm επιθυμούν.

Το νέο έξυπνο ρολόι της εταιρίας είναι συμβατό με σχεδόν κάθε smartphone, αφού υποστηρίζει όλα τα κινητά με Android 4.4 ή νεότερη έκδοση, αλλά και τα iPhone 7, 7 Plus, 6s, 6s Plus, SE και iPhone 5s που τρέχουν το iOS 9 ή νεότερο λογισμικό.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.