XBLOG logo @2x

Το Samsung Galaxy S8 φορτίζει αργά με ανοιχτή την οθόνη

Το Samsung Galaxy S8, όπως και οι προκάτοχοί του και άλλα Android smartphones της αγοράς, έρχεται με τεχνολογία ταχείας φόρτισης. Η τεχνολογία ονομάζεται Adaptive Fast Charging από την Samsung, αλλά όπως και η κάμερα του S8, δεν έχει αναβαθμιστεί. Στην ουσία μιλάμε για το Quick Charge 2.0 της Qualcomm το οποίο θεωρείται παλιό πλέον (από φέτος υπάρχει το Quick Charge 4.0).

Σκοπός αυτής της τεχνολογίας είναι να φορτίζει η μπαταρία του όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, και θεωρείται αναγκαία σήμερα που οι μπαταρίες των κινητών είναι πιο μεγάλες από ποτέ. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Phandroid, η ταχεία φόρτιση στα καινούργια Samsung Galaxy S8 και Galaxy S8+ δεν ενεργοποιείται όταν χρησιμοποιείτε το κινητό ή γενικά έχετε ανοιχτή την οθόνη του. Μάλιστα εμφανίζεται κανονικά η ένδειξη του Adaptive Fast Charging στο status bar, όμως η φόρτιση δεν είναι γρήγορη.


Διαβάστε επίσης: 10 πράγματα που μπορεί να κάνει ένα Galaxy S8 αλλά όχι ένα… iPhone


Η Samsung έχει απενεργοποιήσει την ταχεία φόρτιση όταν χρησιμοποιούμε το Galaxy S8 επειδή δεν θέλει να υπερθερμαίνεται το κινητό (αφού έχει… καεί ήδη από το Note 7). Έτσι λειτουργούν επίσης τα Galaxy S6 και Galaxy S7.

Το Phandroid δοκίμασε την φόρτιση στο Samsung Galaxy S8 και διαπίστωσε ότι φορτίζει πλήρως (από το 0 στο 100%) μέσα σε 1 ώρα και 37 λεπτά όταν η οθόνη του είναι κλειστή. Με την οθόνη ανοιχτή, ο χρόνος ανέβηκε στις 2 ώρες και 51 λεπτά. Αυτοί οι χρόνοι αφορούν το Galaxy S8 που έρχεται με μπαταρία χωρητικότητας 3,000 mAh, επομένως το S8+ θα χρειάζεται ακόμα περισσότερη ώρα.

Όπως καταλαβαίνετε, άμα έχετε το Galaxy S8 καλό θα ήταν να έχετε την οθόνη κλειστή για να φορτίζει γρήγορα. Και για ακόμα πιο γρήγορη φόρτιση μπορείτε να το απενεργοποιήσετε εντελώς.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.