XBLOG logo @2x

10 πράγματα που μπορεί να κάνει ένα Galaxy S8 αλλά όχι ένα… iPhone

Το Galaxy S8 πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε στην Ελλάδα και για πολλούς είναι το καλύτερο smartphone της αγοράς. Το κινητό της Samsung διαθέτει μια απολαυστική οθόνη, που ενώ είναι τεράστια το κρατάς άνετα στο χέρι χάρη στα απειροελάχιστα bezels, εξοπλίζεται με κορυφαίο hardware και εμφανισιακά είναι ένα από τα ομορφότερα κινητά που υπάρχουν. Πως όμως τα πάει συγκριτικά με το πιο διαδεδομένο κινητό του κόσμου, το iPhone;

Συγκριτικά με το τελευταίο iPhone 7, το Galaxy S8 υπερτερεί σε ορισμένα πράγματα που το κινητό της Apple δεν διαθέτει ακόμα ή δεν θα τα αποκτήσει ποτέ. Συγκεκριμένα:

Samsung Galaxy S8 Iris scanner

1. Το Samsung Galaxy S8 ενσωματώνει σκάνερ ίριδας για το ξεκλείδωμα του κινητού και για την πρόσβαση σε ασφαλείς φακέλους. Σύμφωνα με τη Κορεάτικη κατασκευάστρια, είναι πιο ασφαλής λειτουργία από τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Το iPhone δεν διαθέτει σκάνερ ίριδας και παραμένει άγνωστο αν ή πότε θα αποκτήσει έναν.

Samsung Galaxy S8 Face recognition

2. Το Galaxy S8 μπορεί να ξεκλειδώσει αναγνωρίζοντας το πρόσωπο του κατόχου του. Μάλιστα αυτή η λειτουργία υπάρχει για χρόνια στο Android, αλλά το iPhone δεν είναι ικανό να ξεκλειδώσει με αυτό το τρόπο. Ακούγονται φήμες πως το επετειακό iPhone 8 θα ενσωματώνει μια τέτοια λειτουργία, αλλά πρέπει να το δούμε στη πράξη. Η αναγνώριση προσώπου στο Galaxy S8 είναι ταχύτερη από τον σκάνερ ίριδας ή τον αισθητήρα αποτυπωμάτων, αλλά όχι το ίδιο ασφαλής.

Samsung Galaxy S8 S8 Plus

3. Τα S8 και S8+ διαθέτουν μεγαλύτερες οθόνες, 5,8 ίντσες το ένα και 6,2 ίντσες το άλλο. Τα iPhone έχουν μικρότερες οθόνες, στις 4,7” και 5,5” στο Plus. Τα Galaxy ακούγονται τεράστια, όμως στη πράξη έχουν το ίδιο μέγεθος με τα αντίστοιχα iPhone, επομένως στις ίδιες διαστάσεις μπορείτε να απολαύσετε μια μεγαλύτερη οθόνη.

Samsung Galaxy S8 Charging pad

4. Το S8 όχι μόνο μπορεί να φορτίζει γρήγορα, αλλά και ασύρματα με τη χρήση μιας ειδικής βάσης. Τα iPhone αναμένεται να αποκτήσουν ταχεία φόρτιση από φέτος, ενώ η ασύρματη φόρτιση δεν πρόκειται να έρθει σύντομα. Η Apple ετοιμάζει μια καινοτόμα τεχνολογία για πραγματικά ασύρματη φόρτιση από μέτρα μακριά, χωρίς ειδική βάση, όμως αυτό θα αργήσει να έρθει.

Samsung Galaxy S8 Headphone jack

5. Τα κινητά της Samsung είναι συμβατά με τα αγαπημένα σας ακουστικά. Σε αντίθεση με τα iPhone 7, τα Galaxy S8 διαθέτουν θύρα ακουστικών 3.5mm για να βάζετε ό,τι ακουστικά θέλετε.


Διαβάστε επίσης: Το 2Piece Cover της Samsung είναι η χειρότερη “θήκη” κινητού στον κόσμο


Samsung Galaxy S8 Samsung Pay

6. Η τεχνολογία για ανέπαφες πληρωμές της Samsung, το Samsung Pay, δουλεύει και με τα συμβατικά readers μαγνητικών καρτών που έχουν όλα τα μαγαζιά, για να πληρώνετε παντού με το κινητό σας. Το Apple Pay χρειάζεται ειδική NFC βάση που δεν υπάρχει στα ελληνικά καταστήματα.

Samsung Galaxy S8 Gear VR

7. Το S8 υποστηρίζει την εικονική πραγματικότητα, έρχεται με το κράνος Gear VR και το λογισμικό του αναπτύσσεται σε συνεργασία με το Oculus της Facebook. Το iPhone έχει δρόμο ακόμα, αν και φημολογείται ότι η Apple δοκιμάζει τα δικά της γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας.

Samsung Galaxy S8 Heart rate monitor

8. Το Galaxy S8 διαθέτει αισθητήρα καρδιακών παλμών, κάτι που στο οικοσύστημα της Apple έχει μόνο το Apple Watch.

Samsung Galaxy S8 Samsung Dex

9. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό της Samsung και σαν υπολογιστή. Με τη βάση Samsung DeX μπορείτε να συνδέσετε στο κινητό monitor, πληκτρολόγιο και ποντίκι, και έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν κανονικό υπολογιστή. Τα iPhone ποτέ δεν θα αποκτήσουν κάτι τέτοιο.

Samsung Galaxy S8 Bixby

10. Τέλος, η νέα πρόταση της Samsung διαθέτει τη ψηφιακό βοηθό Bixby η οποία σας επιτρέπει να τραβήξετε φωτογραφίες πραγματικών αντικειμένων και σας προσφέρει σχετικές πληροφορίες γι’ αυτά, όπως και επιλογή για την αγορά τους. Η Siri δεν διαθέτει κάτι τέτοιο αλλά θα μπορούσε κάποια μέρα να το αποκτήσει.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.