XBLOG logo @2x

Samsung Galaxy Note8: Ο βασιλιάς των Android smartphones είναι εδώ

Η Samsung ανακοίνωσε σε μια προγραμματισμένη εκδήλωση στη Νέα Υόρκη το πολυ-αναμενόμενο phablet Galaxy Note8 το οποίο μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως ο «βασιλιάς των Android smartphones.» Η Samsung έκανε τέλεια δουλειά για να δημιουργήσει το καλύτερο Note μέχρι σήμερα και για αυτό θα δυσκολευτείτε να βρείτε το παραμικρό μειονέκτημα επάνω στο κινητό.

Σχεδιαστικά, το Samsung Galaxy Note8 είναι παρόμοιο με το Galaxy S8. Μπροστά υπάρχει μια γιγαντιαία “Infinity Display” Super AMOLED οθόνη 6.3” ιντσών (2960 x 1440, 18.5:9) με κυρτές γωνίες και ελάχιστα περιθώρια στις άκρες της, ενώ από πίσω έχουμε τη διπλή κάμερα, τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων και τον αισθητήρα καρδιακού παλμού. Το σασί του Galaxy Note8 είναι κατασκευασμένο από πανίσχυρο αλουμίνιο 7000-series (όπως και του iPhone 7), από μπροστά και από πίσω υπάρχει επικάλυψη με γυαλί Gorilla Glass 5 για να είναι ανθεκτικό στις πτώσεις, και υπάρχει πιστοποίηση στο πρωτόκολλο IP68 για προστασία στο νερό και στη σκόνη.

Η γραφίδα
Samsung Galaxy Note8 S Pen

Φυσικά, μεγάλο κομμάτι της σειράς Note, και αυτό που διαφοροποιεί τα Note από τα S, είναι η γραφίδα S Pen. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Samsung την βελτίωσε για άλλη μια φορά έτσι ώστε να είναι άνετη στη χρήση και ακριβέστατη. Η νέα γραφίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και αν υπάρχει νερό ή σκόνη επάνω στην οθόνη, έχει μαλακή λαστιχένια και πολύ λεπτή ακίδα για να προστατεύεται η οθόνη από γρατζουνιές, να είναι αθόρυβη και ακριβέστατη, και με βάρος μόλις 3 γραμμάρια είναι ελαφρύτερη από ένα πραγματικό μολύβι. Με την γραφίδα, οι χρήστες μπορούν να κρατήσουν σημειώσεις (ακόμα και όταν η οθόνη είναι κλειστή με το Screen Off Memo), να ζωγραφήσουν, να επιλέξουν κείμενο για μετάφραση, να σχεδιάσουν τα δικά τους emojis και να τα στείλουν σε φίλους τους (με το Live Message) και υπάρχουν πολλά ακόμα χαρακτηριστικά που προστέθηκαν στα Note τα τελευταία χρόνια — αυτά τα χαρακτηριστικά διαφοροποιούν το Note από οποιαδήποτε άλλο phablet με γραφίδα, όσο δυνατό και αν είναι.

Κάμερες
Samsung Galaxy Note8 camera

Όπως είπαμε και πριν, το Samsung Galaxy Note8 έρχεται με διπλή κάμερα. Μάλιστα είναι το πρώτο κινητό της Samsung με διπλή κάμερα. Συγκεκριμένα διαθέτει έναν αισθητήρα 12MP Dual Pixel με ευρυγώνιο φακό διαφράγματος f/1.7 και έναν αισθητήρα 12MP με τηλεφακό διαφράγματος f/2.4. Κάθε αισθητήρας διαθέτει το δικό του οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας για να τραβάει ο χρήστης ακόμα πιο σταθερές εικόνες. Η εμπρόσθια κάμερα είναι στα 8MP και διαθέτει αυτόματη εστίαση και διάφραγμα f/1.7 για καθαρές selfies ακόμα και τη νύχτα.

Σε τι χρησιμεύουν οι δύο αισθητήρες της κάμερας; Όπως και το iPhone 7 Plus, το Galaxy μπορεί επιτέλους να πραγματοποιήσει 2x οπτικό ζουμ χωρίς να χαλάσει η ποιότητα της εικόνας, ή έως 10x ψηφιακό ζουμ. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσετε μια “θολούρα” στο παρασκήνιο όταν τραβάτε φωτογραφίες τον φίλο σας (το λεγόμενο bokeh εφέ), έτσι ώστε να βγαίνει πεντακάθαρο το πρόσωπό του.

Κάτω από το καπό
Samsung Galaxy Note8 X ray

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του Galaxy Note8 βρίσκουμε Qualcomm Snapdragon 835 (ΗΠΑ) ή Exynos 8895 (Ευρώπη) chipset με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 6 GB μνήμη RAM, 64GB/128GB/256GB επεκτάσιμη χωρητικότητα, σκάνερ ίριδας και 3,300 mAh μπαταρία με υποστήριξη ασύρματης φόρτισης. Για συνδεσιμότητα υπάρχουν τα WiFi 802.11ac, Bluetooth 5.0, NFC, GPS/GLONASS και 4G LTE Cat. 16.

Το Note8 ανακοινώθηκε δύο μέρες μετά την ανακοίνωση του Android Oreo, οπότε τρέχει ακόμα το Android 7.1.1 Nougat και δεν γνωρίζουμε πότε θα αναβαθμιστεί στη νέα έκδοση. Εκτός από το Android, η Samsung ενσωματώσει και πάρα πολλά πράγματα για να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία. Μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και η ψηφιακή βοηθός Bixby που σήμερα λανσαρίστηκε παγκοσμίως σε όλους τους χρήστες.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι έχει διαστάσεις 162.5 x 74.8 x 8.6 χιλιοστά και βάρος 165 γραμμάρια.

Το Samsung Galaxy Note8 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις 15 Σεπτεμβρίου και η Samsung θα ζητάει €999 για να το αποκτήσετε. Άμα κάνατε το λάθος να αγοράσετε το Galaxy Note7, η Samsung θα σας κάνει έκπτωση στη τιμή, ενώ άμα το προ-παραγγείλετε από σήμερα θα πάρετε και δώρο τη βάση Samsung DeX (αξίας €149.90) για να το μετατρέπετε σε υπολογιστή. Στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμο σε Midnight Black και Maple Gold χρώμα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.