XBLOG logo @2x

Η Samsung εξαγόρασε την ελληνική εταιρία Innoetics

Η Samsung Electronics εξαγόρασε την ελληνική εταιρία Innoetics για ένα αδιευκρίνιστο ποσό, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΕΚ “Αθηνά”. Η Innoetics χαρακτηρίζεται ως μία “κορυφαία εταιρία διεθνώς στις τεχνολογίες φωνής” και η τεχνολογία που έχει αναπτύσσει θα βοηθήσει την Samsung να βελτιώσει τα προϊόντα της (ίσως μάλιστα χρησιμοποιηθεί και στη ψηφιακή βοηθό Bixby για να μιλάει ελληνικά).

Αυτή είναι η δεύτερη, πρόσφατη, μεγάλη εξαγορά Ελληνικής εταιρίας Πληροφορικής μετά την εξαγορά της Taxibeat από την Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler AG η οποία πλήρωσε €43 εκατομμύρια για να αγοράσει την δημοφιλής εφαρμογή για κάλεσμα ταξί. Η πώληση της Innoetics έχει τοποθετηθεί στις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις των τελευταίων ετών σε ελληνική εταιρία υψηλής τεχνολογίας και θεωρείται η μεγαλύτερη άμεση εξαγορά τεχνοβλαστού (spin-off) Ελληνικού Ερευνητικού/Ακαδημαϊκού οργανισμού στην Ελλάδα (τουλάχιστον για τις τελευταίες δεκαετίες).

Η Innoetics υπάρχει στην αγορά για μια δεκαετία και αναπτύσσει λογισμικό Μετατροπής Κειμένου σε Ομιλία (Text-to-Speech Synthesis). Μάλιστα το λογισμικό της βρίσκονται στην κορυφή του τομέα παγκοσμίως, αποσπώντας βραβεύσεις για αρκετά χρόνια στη σειρά στους εγκυρότερους διεθνείς διαγωνισμούς.

Η Innoetics θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της με έδρα στην Αθήνα, όντας πλέον ανεξάρτητη θυγατρική της Samsung, και θα συνεχίσει να αναπτύσσει λογισμικό Μετατροπής Κειμένου σε Ομιλία για την επέκταση της χρήσης φωνητικής αλληλεπίδρασης με καθημερινές τεχνολογίες.

Samsung Galaxy S8 Bixby
Η Bixby ίσως ευνοηθεί από την Innoetics.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», και καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλ/νιών του ΕΚΠΑ, δήλωσε:

«Η διοίκηση και όλο το προσωπικό του «Αθηνά» είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι για την εξαιρετική και μοναδική αυτή επιτυχία της Innoetics. Τα αποτελέσματα της οραματικής ερευνητικής προσπάθειας μιας ομάδας του Κέντρου μας ήταν το ουσιαστικό στοιχείο που οδήγησε στη δημιουργία της Innoetics, η οποία μετά από έντονη και συστηματική επιχειρηματική δουλειά, εξελίχθηκε σε μια διεθνούς επιπέδου εταιρία, άξια να αποκτηθεί από έναν κολοσσό όπως η Samsung. Το «Αθηνά» θα αξιοποιήσει αυτήν την εμπειρία για να υποστηρίξει νέες καινοτόμες και ρηξικέλευθες προσπάθειες των ερευνητών του και να ενισχύσει την μετατροπή των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν σε αποδοτικές τεχνολογικές λύσεις και νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.»

Σχετικά με την Innoetics

Η Innoetics ιδρύθηκε το 2006 από ταλαντούχους και οραματιστές ερευνητές του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά” με στόχο την εξέλιξη και τη μέγιστη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνάς τους στις τεχνολογίες φωνής. Αποτελεί πραγματική ιστορία επιτυχίας μιας ελληνικής νεοφυούς εταιρίας στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας. Η εξαγορά της καταδεικνύει πώς η πρωτοπόρος έρευνα μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχημένη καινοτομία και δίνει ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς κορυφαίες ελληνικές ερευνητικές ομάδες μπορούν να δημιουργήσουν επιχειρήσεις παγκόσμιας αξίας και εμβέλειας. CEO της Innoetics είναι ο Αιμίλιος Χαλαμανδάρης.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.