XBLOG logo @2x

Είναι επίσημο: η Daimler εξαγόρασε την ελληνική start-up Taxibeat!

Η Taxibeat ΕΠΕ ανακοίνωσε επίσημα την εξαγορά της από την mytaxi, μια θυγατρική της γερμανικού κολοσσού Daimler (που έχει επίσης την Mercedes-Benz). Το ποσό παραμένει αδιευκρίνιστο αλλά προηγούμενες φήμες ισχυρίζονταν ότι οι Γερμανοί πρόσφεραν πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση της εφαρμογής!

Μέσω της εξαγοράς της Taxibeat, η mytaxi σχεδιάζει να επιταχύνει τη διεθνή επέκταση της εφαρμογής της για την κλήση και κράτηση ταξί στην Ευρώπη. Με έτος παρουσίασης το 2009, το mytaxi ήταν η πρώτη εφαρμογή στον κόσμο που επέτρεπε την απευθείας σύνδεση μεταξύ χρηστών και οδηγών ταξί.

Μ’ έναν παγκόσμιο όγκο που ξεπερνά τις 10 εκατομμύρια λήψεις (downloads), με πάνω από 100.000 εγγεγραμμένους οδηγούς και διαθεσιμότητα σε πάνω από 50 πόλεις, σε 9 Ευρωπαϊκές χώρες, το mytaxi αποτελεί τον πρόδρομο στον τομέα των εφαρμογών κλήσης και κράτησης ταξί. Η Ελλάδα θα γίνει η δέκατη Ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δραστηριοποιείται η mytaxi.


Διαβάστε επίσης: Taxibeat: Η ελληνική start-up που η Daimler θέλει να εξαγοράσει με €43 εκατομμύρια


Taxibeat mytaxi

Προς το παρόν η εφαρμογή θα παραμείνει ακριβώς η ίδια και θα μπορούμε να την χρησιμοποιούμε όπως και πριν. Τους επόμενους μήνες, όμως, οι τεχνικές ομάδες του Taxibeat και του mytaxi θα συνεργαστούν και θα την μετονομάσουν σε mytaxi.

Με την καινούργια εφαρμογή θα μπορούμε θα καλούμε ταξί και όταν ταξιδεύουμε στην Ευρώπη, αφού υποστηρίζει 50 Ευρωπαϊκές πόλεις (δείτε τη λίστα).

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την Taxibeat ως το νεότερο μέλος της οικογένειας της mytaxi», δήλωσε ο Andrew Pinnington, Διευθύνων Σύμβουλος της mytaxi. «Είμαστε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι με την επιτυχία της Taxibeat στην Ελλάδα και πιστεύουμε ότι αποτελεί το «ιδανικό ταίρι» για την mytaxi. Με την εξαγορά της Taxibeat, επενδύουμε στην εξέλιξη και την ανάπτυξη του κλάδου των αστικών μεταφορών στην Ευρώπη.

Ο Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Taxibeat, σχολίασε: «Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την Taxibeat. Στην mytaxi, που αποτελεί μια καθιερωμένη, ιδιαίτερα σεβαστή και πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα των εφαρμογών κλήσης και κράτησης ταξί, βρήκαμε τον ιδανικό συνεργάτη για την Taxibeat και την ομάδα μας. Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και το ίδιο έντονο πάθος για τον κλάδο των μεταφορών.

Ο Klaus Entenmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler Financial Services, δήλωσε: «Η mytaxi αποτελεί βασική συνιστώσα της στρατηγικής μας για το χώρο των μεταφορών. Το γεγονός ότι η mytaxi αποτελεί θυγατρική του Όμιλου Daimler υπογραμμίζει την φιλοδοξία μας να αναδειχθούμε στον κορυφαίο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών για τον κλάδο των μεταφορών».

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.