XBLOG logo @2x

Η Samsung ανακοίνωσε την ψηφιακή βοηθό Bixby του Galaxy S8

Οι Google, Apple, Amazon και Microsoft είναι μερικές εταιρίες με καλές ψηφιακές βοηθούς, και τώρα μπορούμε να βάλουμε την Samsung στη λίστα. Η εταιρία ανακοίνωσε σήμερα τη δική της βοηθό τεχνητής νοημοσύνης για τις συσκευές της, την Bixby.

Καταρχάς να απαντήσουμε στο πρώτο ερώτημα που μας έρχεται στο μυαλό: «Εφόσον όμως υπάρχει η Google Assistant για τις Android συσκευές, τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει η πρόταση της Samsung;» Σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό, η Bixby δεν είναι μια βάση δεδομένων που μπορείς να την ρωτάς διάφορα πράγματα. Η Bixby έχει σχεδιαστεί για να βοηθάει τον χρήστη να εκμεταλλευτεί τη συσκευή του στο έπακρο.

Η Bixby θα λανσαριστεί με το Galaxy S8 μέσα στις επόμενες ημέρες, και ενώ ακόμη δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς δουλεύει ή μοιάζει, η εταιρία μας έδωσε μια πρώτη ιδέα για το πως θα δουλεύει. Για παράδειγμα μπορείτε να ψάξετε μια φωτογραφία της μητέρας σας στο gallery και να την στείλετε σε αυτήν χωρίς να αλλάξετε εφαρμογές, αλλά δεν μπορείτε να την ρωτήσετε για τον καιρό ή πόσο χρονών είναι ο Trump.

Για αρχή θα υποστηρίζονται μόνο οι προ-εγκατεστημένες εφαρμογές του Galaxy S8, όμως η Samsung θα προσφέρει ένα κιτ ανάπτυξη εφαρμογών (SDK) στους προγραμματιστές για να ενημερώσουν τα apps τους με υποστήριξη της Bixby. Αργότερα θα ενσωματωθεί και σε άλλες συσκευές της εταιρίας.

«Bixby is an intelligent user interface, emphasis on interface. A lot of other agents are focused on being knowledgeable, providing answers to fact-based questions, glorified extensions of search. Bixby is capable of developing a new interface to our devices, or devices that are going to host Bixby. Bixby will be smart enough to understand commands with incomplete information and execute the commanded task to the best of its knowledge, and then will prompt users to provide more information and take the execution of the task in piecemeal,» είπε ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης λογισμικού και υπηρεσιών της Samsung.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.