XBLOG logo @2x

Review: HTC Touch 3G

Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου η HTC διάθεσε στην αγορά το πρώτο μοντέλο με την ονομασία Touch, που, παρά τον πολύ ωραίο και κομψό σχεδιασμό του, υστερούσε αρκετά σε τεχνικά χαρακτηριστικά.

Με το νέο HTC Touch 3G, η εταιρεία θέλησε να δώσει μια νέα δυναμική στην σειρά Touch και να κερδίσει τους αγοραστές που δεν θέλουν να δώσουν πάνω από 500 ευρώ για να αγοράσουν ένα κινητό τηλέφωνο με Widnows Mobile.

Η ACE Hellas μας διέθεσε ένα HTC Touch 3G για περισσότερες από 15 ημέρες, προκειμένου να το δοκιμάσουμε και να σας το παρουσιάσουμε αναλυτικά…

Περιεχόμενα πακέτου

Τo HTC Touch 3G διαθέτει το κλασσικό κουτάκι που είχαμε δει και στο HTC S740. Μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακό σαν το κουτί του HTC Touch Diamond, ωστόσο δεν πιστεύω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία αφού μέσα περιέχει εκτός από το Touch 3G ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστείτε. Συγκεκριμένα, το πακέτο περιλαμβάνει μια μπαταρία ιόντων λιθίου, τον φορτιστή, ένα σετ στερεοφωνικών ακουστικών, ένα stylus, ένα USB καλώδιο, CD και βιβλιαράκια με οδηγίες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Δίκτυα: Dual-Mode GSM/UMTS, Dual-Band WCDMA 900/2100, Quad-Band GSM 850/GSM 900/GSM 1800/GSM 1900
  • Επεξεργαστής: Qualcomm MSM7201A 528 MHz
  • Λειτουργικό σύστημα: Windows Mobile 6.1 Professional
  • Μνήμη: ROM 256, RAM 192 MB
  • Διαστάσεις: 102 mm (Μ) x 53,6 mm (Πλ) x 14,5 mm (Π)
  • Βάρος: 96 γρ.
  • Οθόνη: 2.8 ιντσών LCD με backlight, Ανάλυση 240 x 320 pixels, 65,536 χρώματα
  • Συνδεσιμότητα: Bluetooth 2.0, Wi-Fi, HTC ExtUSB
  • GPS: Δέκτης GPS με λειτουργία υποβοήθησης (A-GPS)
  • Κάμερα 3.2 Megapixels
  • Μπαταρία: Λιθίου 1100 mAh
  • Επέκταση μνήμης: Κάρτα μνήμης microSD

Εξωτερική εμφάνιση

Εξωτερικά το Touch 3G έχει κρατήσει πολλά στοιχεία από τον προκάτοχο του. Ωστόσο έχει γίνει μια ανανέωση η οποία το έχει κάνει αρκετά πιο κομψό και ελκυστικό. Με μέγεθος 102 x 54 x 15 mm, το Touch 3G «κάθεται» πολύ ωραία στην παλάμη του χεριού σας. Το ματ πλαστικό, που κυριαρχεί σχεδόν σε ολόκληρη την συσκευή, έχει πολύ ωραία αίσθηση στο χέρι και δεν αφήνει δαχτυλιές, όπως το γυαλιστερό πλαστικό του HTC Diamond.

Για να σπάσει η μονοτονία του πλαστικού, η μαμά εταιρεία έχει φροντίσει να εφοδιάσει το 3G με ένα γυαλιστερό μαύρο πλαίσιο γύρω από την οθόνη που δένει πολύ ωραία με την συσκευή. Στο επίκεντρο της εμπρόσθιας όψης του 3G είναι η 2,8″ οθόνη του τηλεφώνου. Νομίζω ότι το γυαλιστερό πλαίσιο γύρω από την οθόνη δίνει την εντύπωση ότι η οθόνη είναι λίγο μεγαλύτερη, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Κάτω από την οθόνη υπάρχουν τρία κουμπιά, στην μέση το πλήκτρο πλοήγησης 4 κατευθύνσεων με Enter, ενώ δεξιά και αριστερά διακρίνουμε τα κουμπιά για αποδοχή ή απόρριψη κλήσης.

Στο πίσω μέρος της συσκευής ξεχωρίζει ο φακός της κάμερας, ο οποίος περικλείεται από ένα γυαλιστερό πλαίσιο που αναγράφει το όνομα της εταιρείας. Στο πάνω μέρος συναντάμε  ένα μικρό κουμπάκι με το οποίο ανοίγει και κλείνει η συσκευή, ενώ στο κάτω μέρος βρίσκεται η θύρα HTC Ext USB. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μάλλον είναι η πρώτη φορά που ένα smartphone της HTC διατίθεται σε «Trendy» αποχρώσεις.

Εσωτερικά χαρακτηριστικά

Μπορεί το προηγούμενο μοντέλο να εντυπωσίαζε κυρίως με τη φθηνή του τιμή και την εξωτερική του εμφάνιση, ωστόσο το νέο HTC Touch 3G σίγουρα εντυπωσιάζει και με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Τόσο ο πολύ γρήγορος επεξεργαστής του, χρονισμένος στα 528 Mhz, όσο και τα 192 ΜΒ RAM που διαθέτει, σίγουρα του επιτρέπουν να τρέχει άνετα όλα τα προγράμματα που κυκλοφορούν.

Η οθόνη του νέου Touch 3G παρέμεινε ίδια με του προηγούμενου μοντέλου στις 2,8″, ωστόσο ενσωματώνει το TouchFLO 3D για να βελτιώσει την εμπειρία σας με το λειτουργικό της Mircosoft. Το ενσωματωμένο Wi-Fi, η υποστήριξη HSDPA, το ενσωματωμένο Bluetooth, καθώς και η θύρα USB κάνουν πιο εύκολη τη σύνδεσή σας με το διαδίκτυο ή άλλους υπολογιστές.

Η 3,2 Megapixels κάμερα με fixed-focus επιτρέπει τη λήψη ικανοποιητικών φωτογραφιών και το ενσωματωμένο GPS (AGPS) επιτρέπει άνετη και γρήγορη πλοήγηση στους δρόμους της πόλης. Η μπαταρία του τηλεφώνου (1100 mAh) είναι ικανή να το κρατήσει ζωντανό για 2-3 μέρες με μέτρια χρήση, ωστόσο αν θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε ως GPS φροντίστε να προμηθευτείτε έναν φορτιστή αυτοκινήτου, αφού δεν πρόκειται να σας βγάλει πάνω από 4-5 ώρες.

HTC Touch 3G

Multimedia δυνατότητες

Ένα πολύ δυνατό σημείο του HTC Touch 3G είναι σίγουρα οι Multimedia δυνατότητες του. Τόσο η κάμερα του όσο και οι μουσικές δυνατότητες της συσκευής θα σας συντροφεύουν κάθε στιγμή. Η 3,2 Μegapixels κάμερα μπορεί να τραβήξει αρκετά ικανοποιητικές φωτογραφίες, τουλάχιστον σε συνθήκες υψηλού φωτισμού. Δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει το ίδιο όταν είναι βράδυ ή δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός. Σε αντίθεση με το Diamond, του οποίου οι φωτογραφίες ήταν αρκετά καθαρές ακόμα και όταν το κινητό δεν ήταν σταθερό, με το Touch δεν συμβαίνει το αντίστοιχο. Για να τραβήξετε καθαρές φωτογραφίες πρέπει να έχετε αρκετά σταθερό χέρι.

Εκτός όμως από φωτογραφικές δυνατότητες, το Τουch 3G διαθέτει και πολύ καλές δυνατότητες αναπαραγωγής μουσικής. Ο ειδικός music player μπορεί να αναπαράγει όλες τις γνωστές μορφές αρχείων μουσικής, όπως MP3, AAC, AAC+, WMA, WAV και AMR-NB. Θα πρέπει να τονιστεί η απουσία του κλασικού jack 3,5 mm, η οποία καθιστά τη χρήση του επίσημου σετ ακουστικών μονόδρομο.

Το HTC Touch 3G έρχεται με ειδικά προσαρμοσμένο YouTube player, όπου ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει στο διαδίκτυο τα αγαπημένα του στιγμιότυπα και να τα προβάλλει στην οθόνη του κινητού. Η ποιότητα του ήχου κλήσης είναι σε αρκετά καλά επίπεδα, ενώ και το ηχείο προσφέρει αρκετά ισχυρές ειδοποιήσεις όταν απαιτείται από τις περιστάσεις.

Συνδεσιμότητα

Όπως όλα τα Windows Mobile τηλέφωνα που σέβονται τον εαυτό τους, έτσι και το HTC 3G διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες σύνδεσης. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό από το όνομα της συσκευής, το Touch 3G υποστηρίζει υπηρεσίες τρίτης γενιάς, καθώς και την τεχνολογία HSDPA. Με τη βοήθεια της τελευταίας είναι εφικτή η ασύρματη λήψη πληροφοριών σε ταχύτητες που αγγίζουν υπό ιδανικές συνθήκες τα 7,2 Mbps, κάτι που αντικειμενικά πολύ δύσκολα θα πετύχετε. Με την χρήση του HSDPA δεν σέρφαρα πάρα πολύ, ωστόσο όπου το σήμα ήταν καλό η ταχύτητα μου ήταν αρκετά ικανοποιητική.

Για όσους δεν θέλουν να χρεώνονται η μαμά HTC έχει φροντίσει να εφοδιάσει το Touch 3G με Wi-Fi. Ομολογουμένως με Wi-Fi σέρφαρα πάρα πολύ. Ο Opera της συσκευής είναι ιδανικός για πλοήγηση στο διαδίκτυο και δεν με κούρασε ακόμα και μετά από αρκετή ώρα χρήσης.

GPS

Πολύ καλό κρίνεται το GPS του Touch 3G, το οποίο κλειδώνει δορυφόρους αρκετά γρήγορα, ενώ αν αναβαθμίζετε το QuickGPS όποτε χρειάζεται, το κλείδωμα των δορυφόρων βελτιώνεται αισθητά. Μπορεί το Touch 3G να μην έρχεται μαζί με κάποιο ενσωματωμένο πρόγραμμα πλοήγησης, ωστόσο τόσο το Destinator που δοκιμάσαμε, όσο και το IGO 8, δουλεύουν άψογα και απροβλημάτιστα ακόμα και όταν αποφασίσετε να κινηθείτε αρκετά γρήγορα στον δρόμο.

HTC Touch 3G

Πλεονεκτήματα – Μειονεκτήματα

  • + Μικρό μέγεθος
  • + Πολύ καλό GPS
  • + Καλή τιμή
  • + Υποστήριξη HSDPA
  • – Ανάλυση οθόνης QVGA
  • – Ποιότητα φωτογραφιών
  • – Έλλειψη Flash

Συμπέρασμα

Αν δεν θέλετε να δαπανήσετε μια μικρή περιουσία για να αγοράσετε ένα αξιόλογο Windows κινητό, σίγουρα μπορείτε να καταφύγετε στην λύση του HTC Touch 3G, το οποίο εκτός από την υστέρηση στην ανάλυση της οθόνης, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα άλλο από τα ακριβότερα αδερφάκια του. Με πολύ ωραία εξωτερική εμφάνιση, με νεανικό στυλ και αρκετά καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, πιστεύω ότι μπορεί να είναι μια από τις επόμενες επιλογές σας.

Από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά μπορούμε να ξεχωρίσουμε τον πολύ δυνατό επεξεργαστή Qualcomm MSM7201A στα 528 MHz, την υποστήριξη HSDPA, καθώς και το GPS. To TouchFLO 3D σίγουρα  δίνει έναν ξεχωριστό τόνο στη λειτουργία της συσκευής και σας βοηθάει να περιηγηθείτε στα μενού εύκολα, γρήγορα και πάνω απ΄όλα χωρίς να χρησιμοποιήσετε το πενάκι.

Αν λοιπόν δεν θέλετε να πάρετε την ναυαρχίδα της εταιρείας (το HTC Touch HD), η λύση του Touch 3G είναι πολύ καλή και αρκετά φθηνότερη!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.