Public Moments Awards: Αναδείχτηκαν οι νικητές του 1ου ανοιχτού διαγωνισμού φωτογραφίας & βίντεο από τα καταστήματα Public

Μία ξεχωριστή βραδιά για τους λάτρεις της εικόνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, κατά τη διάρκεια της βραδιάς ανάδειξης των νικητών των βραβείων Public Moments Awards, του πρώτου ανοιχτού διαγωνισμού φωτογραφίας και βίντεο των καταστημάτων Public, στο Νομισματικό Μουσείο.

Περισσότεροι από 50.000 λάτρεις της φωτογραφίας, χομπίστες αλλά και επαγγελματίες, έλαβαν μέρος για να αποτυπώσουν την πιο ωραία και χαρούμενη ημέρα της εβδομάδας, τις Κυριακές μας! Οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος με την αγαπημένη τους συσκευή, κινητό, φωτογραφική μηχανή, action camera ή drone και ανέδειξαν το ταλέντο τους στις κατηγορίες Πόλη, Φύση, Άνθρωπος. Συνολικά συμμετείχαν με περισσότερες από 65.000 φωτογραφίες και βίντεο, οι οποίες στη συνέχεια κρίθηκαν από το κοινό και από την κριτική επιτροπή σε διάφορες κατηγορίες.

Η βραδιά της απονομής των βραβείων των Public Moments Awards εγκαινίασε παράλληλα τη Φωτογραφική Έκθεση όπου προβάλλονται τα νικητήρια έργα, η οποία θα παραμείνει στον προαύλιο χώρο του Νομισματικού Μουσείου για μία εβδομάδα.

Η βραδιά της ανάδειξης των νικητήριων έργων ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στις αγαπημένες στιγμές που αποτύπωσαν με τον φακό τους οι συμμετέχοντες, σε πανέμορφα ελληνικά τοπία, εξαιρετικά σημεία ορόσημο σε κάθε πόλη κ.α. Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε ο Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός Τέχνης & Επιμελητής του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, παρουσία πλήθους κοινού, των συμμετεχόντων του διαγωνισμού, της κριτικής επιτροπής, αλλά και εκπροσώπων του Τύπου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και πολυβραβευμένος φωτογράφος  του Reuters, Γιάννης Μπεχράκης δηλώνοντας: «Οι ‘Κυριακές’ ήταν απλώς το πρόσχημα για μια διαδρομή στην ίδια την περιπέτεια της ζωής. Μέσα από το θεσμό είχαμε τη χαρά να περιηγηθούμε σε αμέτρητες στιγμές που αποτύπωσαν περισσότεροι από 50.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες φίλοι της φωτογραφίας και του βίντεο».

Τα παρακάτω βραβεία προέκυψαν από ψηφοφορία του κοινού στην κατηγορία για τους ερασιτέχνες «Είναι το χόμπι μου»:

 • Τα βραβεία για τις κατηγορίες video action camera και video drone  απονεμήθηκαν στους Γιάννη Παπαναστασόπουλο και στους Νέστορα Κεχαγιά & Αθανασία Λυκούδη  από το Γιώργο Φρέντζο, Κινηματογραφιστή και Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών.
 • Τα βραβεία για την κατηγορία φωτογραφία – κινητό τηλέφωνο απονεμήθηκαν για τη υποκατηγορία Φύση στον Χρήστο Κοσίδη, για την υποκατηγορία Άνθρωπος στον Χρήστο Κόκκινο και τέλος, για την υποκατηγορία Πόλη στον Θανάση Αμπαρτζή από τον Φάνη Παυλόπουλο, Instagrammer.
 • Τα βραβεία για την κατηγορία φωτογραφία – ψηφιακή κάμερα απονεμήθηκαν για τη υποκατηγορία Φύση στον Δήμο Ζερβουδάκη, για την υποκατηγορία Άνθρωπος στον Κωνσταντίνο Βούβαλη και για την υποκατηγορία Πόλη στον Παντελή Γεωργίτση από την  τραγουδίστρια και συνθέτρια, Μαριέττα Φαφούτη
 • Και τέλος για την κατηγορία Portfolio, δηλαδή το σύνολο του έργου ενός δημιουργού, στο Αθηνόδωρο  Κατσαβουνίδη από τον Γιάννη Κοντογιάννη, Υπεύθυνο Κατηγορίας Φωτογραφικών των Public.

Τα παρακάτω βραβεία προέκυψαν από ψηφοφορία του κοινού και ακολούθως της επιτροπής:

 • Για την κατηγορία video απονεμήθηκαν για το video action camera στον Γιώργο Ρούσση και για το video drone στον Αντώνη Βενίτη από τον Jimi Δροσινό, φωτογράφο- σκηνοθέτη.
 • Για την κατηγορία φωτογραφία – κινητό τηλέφωνο στον Θαναση Αμπαρτζή από τον Γιώργο Τσεριώνη, εικαστικό και τον Άρη Παρασκευόπουλο, επικεφαλής τμήματος κινητής της Samsung Electronics Hellas.
 • Το βραβείο για την κατηγορία ψηφιακή κάμερα στον Γιώργο Παπαδάκη από την Νατάσσα Πουλατζά, εικαστικό.

Τέλος, τα βραβεία Κριτικής Επιτροπής που απονεμήθηκαν είναι τα εξής:

 • Για την Φωτογραφία – Φύση απονεμήθηκε στον Γιώργο Καμελάκη από τον Αριστείδη Κοντογεώργη, φωτογράφο, καθηγητή φωτογραφίας και Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωτογραφικών Φεστιβάλ.
 • Για την Φωτογραφία – Πόλη απονεμήθηκε στον Γιώργο Χαριτάκη από την Ειρήνη Βουρλούμη, βραβευμένη φωτογράφο των New York Times.
 • Για την Φωτογραφία – Άνθρωπος απονεμήθηκε στον Κώστα Παπαϊωάννου από τον Θοδωρή Μάρκου, φωτογράφο.
 • Και τέλος για την κατηγορία Portfolio, δηλαδή το σύνολο του έργου ενός δημιουργού, απονεμήθηκε στον Βαγγέλη Τζερτζίνη από τον Γιάννη Μπεχράκη,  Πρόεδρο της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού και πολυβραβευμένο φωτογράφο του Reuters.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του θεσμού Public Moments Awards είναι ο Γιάννης Μπεχράκης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είναι οι Jimi Δροσινός, Ειρήνη Βουρλούμη, Αριστείδης Κοντογιώργης, Θοδωρής Μάρκου και Γιώργος Φρέντζος.

Οι νικητές κέρδισαν χρηματικά έπαθλα και δωροεπιταγές Public συνολικής αξίας 8.600 ευρώ, ενώ τα έργα τους θα προβληθούν τόσο στη Φωτογραφική έκθεση που λαμβάνει χώρα στο προαύλιο του Μουσείου όσο και μέσα από τα καταστήματα Public.

Τα καταστήματα Public τα τελευταία 2 χρόνια έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της φωτογραφίας, έχουν εμπλουτίσει πλήρως την γκάμα τους και διαθέτουν περισσότερες από 200 φωτογραφικές μηχανές και πάνω από 400 κωδικούς σε αξεσουάρ (φακούς, φλας, τρίποδα). Παράλληλα  φροντίζουν να φέρνουν πρώτα όλες τις νέες τάσεις στη φωτογραφία και το βίντεο, ενώ έχουν εξασφαλίσει αποκλειστικές συνεργασίες με εταιρίες κολοσσούς όπως η Sigma, η Metz, η Manfrotto και η National Geographic προκειμένου να προσφέρουν τη πληρέστερη γκάμα στους επισκέπτες τους. Τέλος, συστηματικά διοργανώνουν σεμινάρια φωτογραφίας με τον Θοδωρή Μάρκου.

Για να δείτε τα έργα των νικητών  και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το publicmoments.gr

Διάβασε επίσης: Η Canon επιστρέφει μέχρι και €300 με την αγορά επιλεγμένων προϊόντων ψηφιακής εικόνας

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.