XBLOG logo @2x

Η Porsche Mission E είναι ο νέος ανταγωνιστής των Tesla

Απ’ ότι φαίνεται όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες πρόκειται να λανσάρουν το δικό τους σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα ανταγωνιστεί τα Tesla. Με τη Jaguar η Porsche παρουσίασε τη δική της πρόταση που ονομάζει Porsche Mission E.

Η Porsche Mission E είναι σε ανάπτυξη από το 2015 και πρόκειται να μπει στη παραγωγή το 2019. Η Porsche ισχυρίζεται ότι το Mission E είναι καλύτερο από ένα Tesla σε δύο σημαντικούς τομείς: τις επιδόσεις και την αυτονομία των μπαταριών.

Για το πρώτο, ο Stefan Weckbach, επικεφαλής των μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματα της γερμανική εταιρίας, δήλωσε ότι η Porsche Mission E αγγίζει τα 0-100km σε 3.5 δευτερόλεπτα. Συγκριτικά, το Model S της Tesla φτάνει τα 0-100km σε 2.9 δευτερόλεπτα στο Ludicrous mode, όμως ο Weckbach το επικρίνει αυτό λέγοντας ότι πρέπει να διατηρεί τη ταχύτητα για μεγάλη περίοδο.

Όσον αφορά τις μπαταρίες, η Porsche υπόσχεται ότι το αμάξι με 15 λεπτά φόρτιση (χρησιμοποιώντας φορτιστή 800V) έχει αυτονομία για 400km, ενώ με μόλις 20-25 λεπτά στη πρίζα φορτίζει πλήρως και μπορεί να ταξιδέψει από Αθήνα μέχρι Θεσσαλονίκη με μία φόρτιση (500km). Επιπλέον, θα υποστηρίζει και επαγωγική (ασύρματη) φόρτιση σε ορισμένους σταθμούς.

Η Porsche ετοιμάζει 189 σταθμούς φόρτισης στις ΗΠΑ, ενώ στην Ευρώπη έχει συνεργαστεί με τις Audi, BMW, Daimler και Ford για να φτιάξουν 400 σταθμούς (για αρχή) από το 2020 και μετά.

Ο Weckbach δήλωσε στο Ars Technica:

«Όλη η εταιρεία δουλεύει προς μία κατεύθυνση. Με το Mission E θα προσφέρουμε στον κόσμο ένα εξολοκλήρου ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο που θα είναι Porsche σε κάθε του πτυχή, παρά την επιλογή διαφορετικού κινητήρα. Ακόμη, δεν θα ρίξουμε το επίπεδο μας χρησιμοποιώντας τεχνάσματα ή ηχητικά εφέ για να μιμηθούμε τον ήχο μιας κανονικής μηχανής.»

Η τιμή της Porsche Mission E ξεκινά από τα $85.000.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.