XBLOG logo @2x

Porsche: Είναι λογικό να φτιάξουμε ένα ιπτάμενο αμάξι

Η Porsche φτιάχνει μερικά από τα πιο πολυπόθητα αυτοκίνητα στον πλανήτη και τώρα φαίνεται ότι θέλει να ασχοληθεί και με τα… ιπτάμενα αμάξια. Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα μπει στη λίστα των εταιριών που σκέφτονται να φτιάξουν ιπτάμενα αμάξια, όπως η Uber που θέλει ιπτάμενα ταξί.

Ο επικεφαλής των πωλήσεων της Porsche, Detlev von Platen, είπε στο γερμανικό περιοδικό Automobilwoche ότι η εταιρία θα μπορούσε να φτιάξει ένα ιπτάμενο όχημα επιβατών που θα ανταγωνιστεί πιθανούς αντιπάλους στην αγορά των ταξί και των υπηρεσιών μίσθωσης αυτοκινήτων. Ο επικεφαλής δήλωσε:

«Είναι πραγματικά λογικό. Εάν οδηγήσω από το Zuffenhausen* έως το αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης, θα κάνω τουλάχιστον μισή ώρα, εάν είμαι τυχερός. Πετώντας θα χρειαζόμουν μόνο τρεισήμισι λεπτά.»

Το περιοδικό προσθέτει ότι τα αμάξια θα είναι αυτόνομα και οι περισσότερες ενέργειες θα είναι αυτοματοποιημένες, επομένως οι επιβάτες δεν θα χρειάζονται δίπλωμα οδήγησης για να επιβιβαστούν. Παρόλα αυτά, οι επιβάτες θα έχουν κάποιον έλεγχο στο αμάξι.

Φυσικά θα πρέπει να περιμένουμε μερικά χρόνια μέχρι οι εταιρίες να τελειοποιήσουν τις τεχνολογίες, να κάνουν τα αμάξια ασφαλέστατα και να πάρουν τις απαραίτητες άδειες από τα κράτη. Για την ώρα τίποτα δεν είναι σίγουρο.

*Το εργοστάσιο της εταιρίας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.