XBLOG logo @2x

Πρώτες εντυπώσεις από το Turbo-X Tablet (hands on photos)

Το Πλαίσιο την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε το δικό του tablet, το Turbo-X Tablet 450, το οποίο τρέχει λειτουργικό Windows 7 Home Premium, ενώ διαθέτει οθόνη αφής 11,6 ιντσών. Χθες βρέθηκα στο The Mall, οπότε πέρασα μια βόλτα από το κατάστημα Πλαίσιο που βρίσκεται εκεί και έπαιξα για λίγο με το Turbo-X tablet…

Δυστυχώς μαζί μου δεν είχα κάμερα ή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, παρά μόνο το iPhone 3GS μου και ένα Nokia N97 mini, οπότε τράβηξα μερικές φωτογραφίες με την 5άρα κάμερα του δεύτερου (δεν είναι ό,τι καλύτερο οι φωτογραφίες, αλλά μπορείτε να πάρετε μία καλή γεύση από αυτό το tablet).

Να αναφέρω αρχικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Turbo-X Tablet 450: Λειτουργικό Windows 7 Home Premium, Οθόνη αφής capacitive 11,6 ιντσών με ανάλυση 1366 x 768 pixels, Επεξεργαστής Intel Atom N450 1,6 GHz, Σκληρός δίσκος 37GB SSD, Κάμερα 1,3 Megapixels, Wi-Fi, Bluetooth, Βάρος 800 gr, Δύο θύρες USB 2.0, Θύρα HDMI για σύνδεση με τηλεόραση.

Πιάνοντάς το μου φάνηκε αρκετά μεγάλο και λίγο πιο βαρύ από όσο νιώθω ότι πρέπει να ζυγίζει ένα tablet. Ένα tablet με οθόνη 11,6 ιντσών προσωπικά δε με βολεύει καθόλου, εκτός κι αν προορίζεται για netbook replacement οπότε εκεί το βλέπουμε διαφορετικά. Για εμένα ένα tablet είναι η συσκευή με οθόνη 7-10 ιντσών, που να μπορείς να το πιάσεις άνετα οποιαδήποτε στιγμή και να το χρησιμοποιήσεις είτε για να στείλεις κάποιο email, είτε για να σερφάρεις στο ίντερνετ.

Από εκεί και πέρα, έπαιξα μαζί του για περίπου 20 λεπτά. Σέρφαρα λίγο στο ίντερνετ, έγραψα λίγο, είδα φωτογραφίες, μενού επιλογών κλπ…

Η οθόνη είναι σημαντικό να αναφέρω ότι είναι capacitive, αλλά από την σύντομη χρήση νομίζω ότι δεν είναι πολύ καλής ποιότητας, όπως στο iPad για παράδειγμα, αφού η απόκρισή της δεν μου άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις αποκρινόταν γρήγορα στις εντολές μου, σε κάποιες άλλες πάλι χρειαζόταν να “πατήσω” με το δάχτυλο 2-3 ή και περισσότερες φορές για να κάνω αυτό που ήθελα.

Κάτι ακόμη που δεν με ικανοποίησε είναι το εικονικό πληκτρολόγιο. Αρχικά ανοίγει σε μικρό μέγεθος, ωστόσο μπορείς με το δάχτυλο να το “τραβήξεις” από την άκρη και να το μεγαλώσεις ώστε να είναι στα μέτρα σου, όπως επίσης και να το μετακινήσεις σε όποιο μέρος της οθόνης σε βολεύει για να γράψεις και να βλέπεις τι γράφεις. Και εδώ η απόκριση της οθόνης μου τα χάλασε, κάθε φορά που ήθελα να μεγαλώσω ή να μικρύνω το πληκτρολόγιο χρειαζόταν να πατάω 2-3 φορές για να “πιάσει” την εντολή.

Επίσης η οθόνη υποστηρίζει multi-touch, καλό αυτό. Δηλαδή όπως έχετε συνηθίσει ενδεχομένως από iPhone/iPad ή άλλες συσκευές να κάνετε zoom in/out σε μια φωτογραφία χρησιμοποιώντας δύο δάχτυλα, αυτό μπορείτε να το κάνετε και στο Turbo-X Tablet 450.

Εφαρμογές δεν διέθετε εγκατεστημένες το Turbo-X Tablet που υπήρχε στο Πλαίσιο, για να μπορέσω να δω κατά πόσο μπορεί να σηκώσει και να τρέξει μερικές πιο βαριές εφαρμογές, όπως πχ το Photoshop ή κάτι εξίσου βαρύ, οπότε περιορίστηκα σε πολύ απλή χρήση.

Όλα τα παραπάνω συν την τιμή του που είναι 549 ευρώ αν σκέφτεστε να το αγοράσετε κατά τη γνώμη μου δεν πρόκειται για ένα value for money tablet. Μίλησα για λίγο με μια πωλήτρια του καταστήματος και την ρώτησα πόσα κομμάτια έχουν πουλήσει αυτές τις μέρες και μου είπε ότι μόνο το Σάββατο και την Δευτέρα έφυγαν συνολικά 10 κομμάτια, κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση.

Πλαίσιο Turbo-X Tablet 450

Πλαίσιο Turbo-X Tablet 450

Πλαίσιο Turbo-X Tablet 450

Πλαίσιο Turbo-X Tablet 450

Πλαίσιο Turbo-X Tablet 450

Πλαίσιο Turbo-X Tablet 450

Πλαίσιο Turbo-X Tablet 450

Πλαίσιο Turbo-X Tablet 450

Πλαίσιο Turbo-X Tablet 450

Πλαίσιο Turbo-X Tablet 450

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.