XBLOG logo @2x

Review: Πλαίσιο Turbo-X Hive Tablet [hands on video]

Εδώ και περίπου 3-4 εβδομάδες έχω στη διάθεσή μου το tablet Turbo-X Hive, το οποίο διατίθεται στην ελληνική αγορά από το “Πλαίσιο”.

Πρόκειται για ένα Android tablet, το οποίο τρέχει συγκεκριμένα σε λειτουργικό Android 3.2 Honeycomb, διαθέτει οθόνη αφής 10,1” TFT capacitive με ανάλυση 1280 x 800 pixels, στο πίσω μέρος υπάρχει μία κάμερα 5 Megapixel με autofocus και δυνατότητα εγγραφής HD video, ο επεξεργαστής είναι διπύρηνος 1GHz Nvidia Tegra 2 T20, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος για τις εφαρμογές και τα αρχεία σας είναι 16GB, ενώ μπορείτε να τον επεκτείνετε μέχρι τα 32GB με καρτούλα microSD.

Το πίσω μέρος του tablet είναι επενδυμένο με δερματίνη και στη μέση υπάρχει μία μεταλική λωρίδα με το σήμα Turbo-X. Αυτή η επιφάνεια με τη δερματίνη πιστεύω ότι είναι ο λόγος που είτε θα αρέσει πολύ το Turbo-X Hive σε κάποιον, είτε δεν θα αρέσει.

Προσωπικά μου άρεσε, λόγω του ότι δεν γλιστράει όταν το πιάνεις με τα χέρια σου όπως άλλα tablet, ή αν είσαι ξαπλωμένος και το ακουμπήσεις στην κοιλιά σου για παράδειγμα στέκεται μια χαρά χωρίς να γλιστράει πάνω στη μπλούζα που φοράς.

Το tablet γενικά μου έχει αφήσει καλές εντυπώσεις από τη χρήση που του έχω κάνει, τρέχει απροβλημάτιστα οποιαδήποτε εφαρμογή ή game εγκαταστήσετε από το Android Market, είναι γρήγορο στην περιήγηση στο web, όλα μια χαρά.

Αυτό που μου έκανε αρνητική εντύπωση είναι το γεγονός ότι το Turbo-x Hive δεν διαθέτει ελληνικό πληκτρολόγιο.

Μπορείς να έχεις το μενού στα ελληνικά από τις ρυθμίσεις της συσκευής, να διαβάζεις ελληνικά, όλα μια χαρά, ωστόσο ενσωματωμένο ελληνικό πληκτρολόγιο, όπως έχουν σχεδόν όλες οι συσκευές (tablet και smartphone) που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, δεν έχει! Και αυτό ομολογώ ότι “με χάλασε” αρκετά, δεδομένου ότι είναι ένα tablet που απευθύνεται στην Ελλάδα.

Το Πλαίσιο θα μπορούσε πολύ εύκολα είτε να φτιάξει είτε να αγοράσει έτοιμο κάποιο app με ελληνικό πληκτρολόγιο και να είναι ενσωματωμένο στο Turbo-X branded tablet που διαθέτει στην ελληνική αγορά.

Φυσικά αυτό λύνεται, με εφαρμογές για ελληνικό πληκτρολόγιο που θα βρείτε στο Android Market. Προσωπικά εγκατέστησα την εφαρμογή “Greek Input Method” από το Android Market (δωρεάν).

Η οθόνη επίσης όταν βλέπεις μια λευκή σελίδα (πχ το Google) κάνει κάτι σαν “νερά” – γραμμούλες σε όλη την επιφάνεια που υπάρχει λευκό χρώμα. Όταν βλέπεις μια σκούρα σελίδα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όταν όμως είσαι σε μια σελίδα που κυριαρχεί το λευκό, αυτά τα “νερά” είναι κάπως ενοχλητικά.

Τέλος, στο πίσω μέρος όταν ανοίξεις το καπάκι για να βάλεις μια κάρτα microSD, θα δεις ότι υπάρχει και υποδοχή για κάρτα SIM. Και για να σε προλάβω, μην χαρείς, πιστεύοντας ότι μπορείς να βάλεις την κάρτα SIM σου και να μπαίνεις στο ίντερνετ μέσω 3G όταν δεν είσαι κοντά σε ασύρματο δίκτυο.

Έτσι χάρηκα κι εγώ όταν είδα την υποδοχή για κάρτα SIM, αλλά με τη χαρά έμεινα, αφού το συγκεκριμένο tablet δεν υποστηρίζει σύνδεση στο ίντερνετ μέσω 3G.

Πλαίσιο Turbo-x Hive Tablet

Τώρα θα αναρωτηθείς δίκαια “μα καλά αφού δεν υποστηρίζει σύνδεση μέσω 3G ποιος ο λόγος να έχει υποδοχή για κάρτα SIM”; Ενδεχομένως, επειδή το tablet είναι κινεζικής κατασκευής, να ήταν φθηνότερο το κόστος για το Πλαίσιο να αγοραστεί αυτό το “καλούπι” για το συγκεκριμένο tablet, απ΄το να κατασκευαστεί κάποιο νέο, χωρίς υποδοχή για κάρτα SIM.

Όπως επίσης για παράδειγμα στο πάνω μέρος αριστερά υπάρχει ένας μικρός διακόπτης που δεν κάνει απολύτως τίποτα όταν τον κινήσετε (περίμενα ότι με αυτό τον διακόπτη θα κλειδώνει και θα ξεκλειδώνει η αυτόματη μετατροπή από portrait σε landscape mode ανάλογα πώς κρατάει ο χρήστης το tablet αλλά δεν κάνει τίποτα).

Κλείνοντας αυτό το post, να αναφερθώ και στην τιμή του Turbo-X Hive. Το συγκεκριμένο tablet εφόσον αποφαίσεις να το αγοράσεις θα σου κοστίσει 400 ευρώ (399 για την ακρίβεια πωλείται στο plaisio.gr και στα καταστήματα Πλαίσιο), τα οποία θεωρώ ότι είναι πολλά. Προσωπικά θα το αγόραζα αν η τιμή του ήταν τουλάχιστον 50 με 100 ευρώ πιο κάτω, με 400 ευρώ όμως θα πήγαινα στις προτάσεις άλλων εταιριών με λίγο περισσότερα χρήματα, όπως το Samsung Galaxy Tab P5 8.9, το Acer Ikonia Tab A500 ή το Motorola Xoom.

Πλαίσιο Turbo-x Hive Tablet

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.