XBLOG logo @2x

Notebook παρά netbook, επιμένουν οι καταναλωτές

Πρόσφατη έρευνα της IDC έδειξε ότι οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν ακόμα τα κανονικού μεγέθους notebooks, παρά τα μικρά netbooks. Στο πλαίσιο της έρευνας, ρωτήθηκαν 2.263 νέοι αγοραστές PC σε Αυστραλία, Ινδία, Κορέα, Μαλαισία, Κίνα, Σινγκαπούρη, Ταϊβάν και Βιετνάμ, σχετικά με τις αγοραστικές τους προτιμήσεις.

Σε ερώτηση για το αν σε επόμενη αγορά PC θα προτιμούσαν notebook ή netbook, το 60% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα προτιμούσε ένα κανονικού μεγέθους notebook, αν προχωρούσε σε αγορά υπολογιστή εκείνη τη στιγμή, παρά ένα μικρό netbook.

Η πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στην έρευνα σε Κίνα, Ινδία και Μαλαισία είπε επίσης ότι ο χρόνος εγγύησης αλλά και το after sales support παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στην επιλογή εταιρίας όταν πρόκειται να αγοράσουν νέο PC. Από την άλλη, το brand και η τοποθεσία του καταστήματος είναι οι παράγοντες που παίζουν το μικρότερο ρόλο στην αγορά νέου PC.

Τέλος, πάνω απ΄τους μισούς από όσους απάντησαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι θα αγόραζαν μία νέα οθόνη μόνο σε περίπτωση που η οθόνη που είχαν παρουσίαζε κάποιο ελάττωμα, ενώ μόλις το 16% των καταναλωτών σχεδιάζει να αγοράσει νέα οθόνη όταν πέσουν οι τιμές ή για να αγοράσει μία οθόνη μεγαλύτερου μεγέθους από αυτή που έχει.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.